≫ 

"Mitropolija crnogorsko-primorska ne razmišlja o izmeštanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija"

Večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja biće služena svečana večernja služba.

  • 0
Pripreme za dolazak patrijarha srpskog Porfirija Foto: Nikola Tomić

Mitropolija crnogorsko-primorska ne razmišlja o izmeštanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja u Podgoricu, kazao je protojerej Nikola Pejović.

On je za TVCG kazao da nisu upozanati sa dešavanjim na Cetinju.

Podsećamo, večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja biće služena svečana večernja služba.

- Nakon toga slovo dobrodošlice će proiznijeti visokopreosvećeni novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a nakon njega sabranje će blagosloviti i besjedom se obratiti njegova svetost patrijarh srpski Porfirije - saopštila je MCP.

Kako je najavljeno posle obraćanja na bini ispred hrama uslediće bogat kulturno-umetnički program koji će početi projekcijom dokumentarnih filomova "Litije" i "Mitropolit Joanikije".

Cetinje manastir Svetog Petra Cetinjskog, sveštenik Nikolaj Pejović, pripreme povodom ustoličenja mitropolita Jonikija Mitropolija crnogorsko primorska ne razmišlja se izmeštanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja i Podgoricu, kazao je protojerej Nikola Pejović-Foto: RINA.rs

Patrijarh srpski doputovao je u Crnu Goru povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koje će se obaviti sutra u Cetinjskom manastiru nakon Sveta arhijerejske liturgije koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja.

Video: Zagrljaj na dočeku: Doček Njegove svetosti Patrijarha srpskog Porfirija na Aerodromu u Podgorici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA