Savetnik predsednika Crne Gore pušten da se brani sa slobode posle napada na policajce na Cetinju

Sumnja se da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali mitropolita Joanikija

  • 22
Veselin Veljović Printskrin: Youtube/Al Jazeera Balkans

Savetnik predsednika države Veselin Veljović pušten je da se brani sa slobode, nakon što istražni sudija cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Doskorašnje kolege Veljovića su na saslušanje izvele iz policijskog kombija sa lisicama na rukama.

On je uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora bio priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju. Da će Veljović danas biti priveden sudiji za istragu, "Vijestima" je ranije danas saopštio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Cetinje Duško Milanović.

Par minuta pre njega u zgradu Osnovnog suda Cetinje ušli su branioci uhapšenog savetnika predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, advokati Nikola Martinović i Mihailo Volkov.

Tužilaštvo Veljovića, koji je savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i bojazni da bi ostankom na slobodi mogao uticati na svedoke.

Prema tvrdnjama potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef policije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege. Vijestima je iz bezbednosnog sektora saopšteno da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali Cetinjski manastir od demonstranata koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija.

Pritvor i za Žugića

Milanović je Vijestima kazao da je u cetinjskom tužilaštvu danas saslušan i Nikola Žugić koji je takođe osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i da je i njemu nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazo

    6. septembar 2021 | 18:31

    A mog burazeru što je zapalio ovu lažnu CG zastavu (prava je naravno trobojka) držali mjesec dana u zatvoru. Nema tu pravde dok sjede Milovi ljudi u sudstvu.

  • Severac

    6. septembar 2021 | 17:49

    A mi kukamo na naše sudstvo 😂

  • Đole

    6. septembar 2021 | 19:35

    Šaka ljudi, njih par stotina, pokušava na silu da nametne volju većinskoj CG. To je činjenica. Takozvana CPC je zajednica ateista, nije pravoslavna jer nije priznata. I to su činjenice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA