≫ 

Detalji tragedije u Hrvatskoj kada je poginulo dete: Kamion gurao auto 150 metara, ispalo sedište

Drugo dete i roditelji van životne opasnosti

  • 1
Saobracajna nesreca, BMW, sudar, kamion Foto: Shutterstock
Saobracajna nesreca, BMW, sudar, kamion Foto-ilustracija: Shutterstock

U stravičnom sudaru kamiona i automobila na auto-putu A1 kod čvora Brinje poginulo je dete. Prema prvim informacijama, vozač kamiona iz BiH naleteo je na karavan poljskih registracija u kojem je bila četvoročlana porodica. Do sudara je došlo na uzbrdici krajnje desne trake, od tri koliko ih je na toj dionici auto-puta u smeru Zagreba.

Nakon silovitog udara kamion se "nasukao" na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta auto-putem su leteli delovi vozila, a iz putničkog automobila lične stvari, dečja odeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu auto-puta, sedište je odletelo izvan zaštitne ograde...

Zadnji kraj automobila je potpuno smrskan i ostao je priklješten ispod kamiona, piše 24sata.

Na mestu nesreće intervenisali su vatrogasci s tri vozila, te Hitna medicinska pomoć s tri vozila. Kako su potvrdili u PU ličko-senjskoj u nesreći je poginulo dete, a još jedno dete i roditelji su prevezeni u Opštu bolnicu Ogulin. Oni su stabilno i nalaze se izvan životne opasnosti.

Na mestu nesreće provodi se uviđaj kojim rukovodi zamenik županijske državne tužiteljke u Karlovcu, Mladen Krajačić.

- Na auto-putu A1 u blizini odmorišta Brinje u smeru Zagreba došlo je saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali kamion BiH registarskih oznaka i putničko vozilo poljskih registarskih oznaka. Prema zasada prikupljenim saznanjima u vozilu poljskih registarskih oznaka je jedna osoba smrtno stradala, a tri osobe su zadobile povrede i prebačene su u Opštu bolnicu. Za sada nije poznat identitet i utvrđuju se okolnosti saobraćajne nesreće. U toku je uviđaj kojim rukovodi ŽDO u Karlovcu u saradnji PU ličko-senjske, a nakon sprovedenog uviđaja biće naložene potrebne radnje za utvrđivanja uzroka ove prometne nesreće - kazao je Krajačić.

Za potrebe očevida angažovana je i dizalica koja će micati kamion s prikliještenog automobila u kojem se nalazi telo poginulog deteta. Iako na tom delu auto-puta nema zaustavne trake, čini da je putničko vozilo iz nekog razloga stajalo na krajnje desnoj traci, ali to će se tek utvrđivati.

Do završetka uviđaja saobraćaj se odvijao jednom saobraćajnom trakom uz ograničenje od 40 km/h.

Video: Zastrašujući snimak: Auto oborio motoristu, pa ga izbo nožem u grudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    7. septembar 2021 | 07:33

    Zaspao kamiondzija 100%,sad ce da prodaje fore kao otkazale kocnice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA