≫ 

Pojavio se audio snimak pucnjave kod Cetinja: Šef bezbednosti upozorava policiju da se otvara vatra

RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra

  • 2
Policijska barikada na izlasku iz Podgorice ka Cetinju Foto: Nikola Tomić

Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) objavila je audio snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Do ekskluzivnog snimka, RTCG je došla tragom informacije da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Na snimku se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike.

Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

Ovaj snimak u posedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.

Formiran predmet zbog pucnjave na Belvederu

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo je predmet povodom snimka koji je objavio Portal RTCG, a na kojem se čuju pucnji na Belvederu.

To je saopštio rukovodilac cetinjskog ODT-a Duško Milanović na pitanje Radija Crne Gore da li Tužilaštvo istražuje jesu li demonstranti koristili vatreno oružje i da li su pucali na policiju.

- U vezi vašeg pitanja postavljenog ovom tužilaštvu... obaveštavam vas da je povodom predmetnog događaja Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo predmet - navodi se u kratkom odgovoru Milanovića dostavljenom Radiju Crne Gore.

Deo građana, koji se protivio ustoličenju Joanikija u Cetinjskom manastiru, je 4. septembra formirao barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje. Prilaze Prestonici, iz pravca Podgorice i Budve, okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC u Prestonicu.

U nedelju, 5. septembra, TVCG i RTCG Portal izvestili su da je na barikadi na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja, uz napomenu da je informacija zvanično potvrđena.

Video: Šok bomba u lice: Sukob policije i huligana na ulicama Cetinja su postali brutalni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki CG

    9. septembar 2021 | 10:02

    Audio snimak pucnjave, ahahaha...da pozavidi Gebels

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA