≫ 

Ispovest mladića koji je probao da spasi roditelje iz požara u Tetovu: Mamu nije uspeo da izvuče

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski ispričao je za medije da trenutno nema nagoveštaja da je požar namerno izazvan

  • 3
Tetovo Severna Makedonija kovid bolnica korona virus požar Foto: Tanjug/AP

Istraga povodom požara u privremenoj kovid bolnici u Tetovu još uvek traje. Članovi porodice 14 preminulih pacijenata čekaju ispred ruševina spaljene ustanove, kako bi dobili neke informacije o svojim najbližima.

Oni ne žele pred kamere, ali suze u njihovim očima govore mnogo više. Najteže je mladiću koji je noćas pokušao da spasi oba roditelja iz vatrene stihije, međutim, nije uspeo. Spasio je bolesnog oca, dok je majka, nažalost, nastradala.

Pored njega je i devojka koja je na sreću uspela da spasi oca. Ona je razbila prozor bolnice i spasila oca, a zatim se vratila po još dva pacijenta koja su ležala sa njim u sobi. Jednog je uspela da spasi, dok drugog, nažalost, nije mogla da probudi. Pošto se već nagutala dima, morala je da požuri napolje, a on je ostao da leži u zapaljenoj sobi, piše Telma.

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski ispričao je za medije da trenutno nema nagoveštaja da je požar namerno izazvan. On je u saopštenju dodao da istraga još nije završena i da će više detalja biti saopšteno čim ih budu imali.

- Planirana je obdukcija svih nastradalih rečeno mi je u MUP-u. Javni tužilac daće nadležnoj instituciji rok od nekoliko dana da dostave potrebne informacije o ovom incidentu - ispričao je Pendarovski medijima ispred spaljene bolnice u Tetovu.

Video: Novi snimci gašenja požara u kovid bolnici u Tetovu: Drama, panika, borba vatrogasaca sa plamenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo pitam

    9. septembar 2021 | 18:46

    Je li povrijedjen neko od osoblja ili ih uopste nije bilo?. Citam samo familija jurila da spasi svoje- Bice nije niko kriv----

  • Dar mar

    9. septembar 2021 | 17:06

    Ko je dao ispovest,mladic ili predsednik?

  • Bajka

    9. septembar 2021 | 21:35

    Znači nema ni jenog medicinskog radnika ni doktora. Jako žalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA