"Poslali smo ga u trenerci, vraćaju ga u kovčegu": Ispovest ujaka dečaka koji je poginuo na fizičkom

Porodica zahrteva smenu direktorke. Uz dečaka je u trenutku nesreće bio i njegov bliski rođak

  • 13
sala za fizičko vaspitanje, fiskulturna, škola, školska Ilustracija Foto: Shutterstock

Teška tragedija potresla je danas BiH, nakon što je u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Turbe" kraj Travnika poginuo 12-godišnji dečak kada je na njega pao gol.

Skrhan bolom, medijima se obratio dečakov ujak Nermin koji je za Avaz rekao da je porodica u velikom šoku i da su slomljeni od bola.

On je zatim dodao da porodica zbog smrti deteta zahteva smenu direktorke škole.

- Tražimo ili smenu ili njenu neopozivu ostavku. U fiskulturnoj sali se srušio gol koji je usmrtio dete za vreme časa. On je trebalo da bude pričvršćen ili za parket ili za zid. Moglo je petoro dece da pogine. Težak je oko 150 kilograma - rekao je neutešni ujak.

Nermin je zatim za Avaz rekao da je nastavnik trebalo da obiđe fiskulturnu salu pre nego što deca uđu, kako bi video da li je sve sigurno.

Sala za fizičko vaspitanje, fiskulturna, škola, školska Ilustracija Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- To je bilo za vreme časa, što je najgore. Zahtevaćemo krivičnu odgovornost direktorke i nastavnika fizičkog vaspitanja - rekao je on.

On je medijima potvrdio da je i njegov sin bio na istom času u trenutku nesreće.

- Dete smo poslali u trenerci, a vratili su nam ga u kovčegu. Moj sin je kraj njega bio kad se to desilo, znači gledao je kako mu je izdahnuo rođak. Ceo razred je doživeo traumu za ceo život. Svoje dete neću slati u školu dok se ne skloni ta direktorka i dok svi u lancu ne odgovaraju - rekao je ujak.

Policija je obavila uviđaj, a dečakov ujak je stigao u školu nakon sat vremena i kako kaže, ničega nije bilo u sali.

- Roditelji su mu zanemeli od bola, šta mislite kako će im biti, izgubili su dete od 12 godina - kazao je za portal uznemireni ujak.

Video: Šokantan video snimak: Policajac udara dečaka sa autizmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    10. septembar 2021 | 17:09

    KAKO JE PAO GOL?!? Bez pomoći đaka i njihovo nastojanje da mu savladaju protutežu i obore ga gol nije mogao pasti. Ko još normalan zakucava rukometne golove po fiskulturnim salama? Pa ovaj gol je ispratio generacije đaka i nikom nije palo na pamet da ga nasilno obara. Žalost jeste, ali dali je direktor kriv zbog bahatog ponašanja đaka? Budimo realni u kakvoj sredini se odvija detinjstvo dece? Jesmo li dovoljno kao roditelji učestvovali i učestvujemo u njihovom lepom ponašanju kako u roditeljskom domu tako i van njega ? Sumnjam jer događaji nas demantuju.

  • Mirjana

    10. septembar 2021 | 16:47

    Boze mili 😢. Imaju pare da nas bombarduju da deca nose maske a ovakve stvari! Uzas. Andjele pocivaj u miru. Amin

  • brko

    10. septembar 2021 | 20:09

    Jadno dijete nek mu je laka zemlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA