≫ 

Zverski ga pretukli, pa mu pucali u usta: Posle 16 godina otkriveno ko je pokušao da ubije Gladovića

Hrvatska policija razrešila zločin počinjen 2005. godine

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Zagrebačka policija razrešila je, nakon 16 godina, pokušaj likvidacije banjalučkog tajkuna Ljubomira Gladovića, kojem su ubice 6. jula 2005. u stanu u Novom Zagrebu pucali u usta, i ostavili ga misleći da je mrtav.

Policija je izdala saopštenje o završetku istrage.

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Velikoj Gorici, a u saradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije iz Ravnateljstva policije i uz međunarodnu policijsku saradnju s policijskim službenicima Savezne Republike Nemačke i Bosne i Hercegovine, dovršili višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 61-godišnjim državljaninom Republike Slovenije zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistvo u pokušaju na štetu 60-godišnjaka pre 16 godina.

Sumnja se da su 6. jula 2005. godine oko 8 sati u Zagrebu u Ulici Vajdin Vijenac, zajedno i dogovorno prema unapred stvorenoj nameri da usmrte 60-godišnjaka, došli ispred stana na šestom spratu stambene zgrade, u kojem je oštećeni u to vreme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska. Nakon što su dočekali taj trenutak, uz upotrebu fizičke snage i uz pretnju vatrenim oružjem, osumnjičeni su oštećenog ugurali natrag u stan, srušili na tlo i udarali ga rukama i nogama po telu. Potom je, sumnja se, osumnjičeni 52-godišnjak najverovatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem, ispalio jedan hitac u glavu oštećenog i teško ga povredio, te su se dali u beg odnoseći, ujedno, sa sobom i torbicu oštećenog u kojoj se nalazio novac i dokumenta - naveli su iz policije.

Ističu da je osumnjičeni 52-godišnjak već ranije, početkom septembra ove godine, izručen u Saveznu Republiku Nemačku gde je osumnjičen zbog drugog teškog krivičnog dela, dok je osumnjičeni državljanin Slovenije trenutno nedostupan. Protiv njih je podnesen poseban izveštaj Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici.

Gladović koji trenutno živi na Rabu, 2014. je dao intervju novinaru Slobodanu Vaskoviću, u kojemu je dataljno opisao kako je izgledao pokušaj njegove likvidacije u Novom Zagrebu, ali i poslovne događaje u Republici Srpskoj koji su mu prethodili.

- Stavio sam torbicu s dokumentima na rame. Bilo je i nekih 1500 maraka, možda ako se pretvori u evre taj iznos. Krenuo sam da uradim servis na autu. Po izlasku iz stana, izašao sam normalno, a na tri metra su me čekala dvojica naoružanih ljudi s pištoljima i prigušivačem. I oni su tada nešto viknuli na mene što nije trebalo. Ja sam pokušao da pobegnem u stan, ali oni su išli za mnom. Nogom me jedan gurnuo i pravac do kuhinje. Prošao sam hodnik, došao u kuhinju i u momentu sam se našao na kolenima. Oči u oči sa plaćenim ubicom koji mi je pucao u glavu - istakao je tada Gladović.

On je rekao da je pucano jedanput i da se krv razlila po celome telu.

- Ubica je mislio da sam ja mrtav. Metak mi je ušao iznad gornje usne, izbio mi pet zuba, prošao kroz jezik i zadržao se na vratu. Jezik mi je bio rascepljen, delom mi je i grlo bilo zahvaćeno. I imao sam sreću da sam tada bio u Zagrebu i odvezen sam na Hitnu pa dalje u bolnicu Dubrava gde sam zahvaljujući vrhunskim stručnjacima prošao dobro – ispričao je Gladović.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA