"Nećemo dozvoliti utapanje u srpski svet": Grupa građana protestuje na Cetinju, ne zna im se ni ime

Poziv na protest se pripisuje grupi građana, ali se ne navodi niti jedno ime potpisnika poziva

  • 31
Cetinje, demonstracije, protest Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Na Cetinju je počelo okupljanje građana na Gradskom trgu gde je za 17 najavljen protest. U najavi protesta, čiji proglas su objavili pojedini mediji, se navodi da se radi o građanskom protestu protiv fašizacije i klerikalizacije crnogorskog društva, pišu Vijesti.me

Proglas se pripisuje grupi građana, ali se ne navodi niti jedno ime potpisnika proglasa. U pozivu na protest se navodi da je prošlog vikenda policija intervenisala suzavcima, gumenim mecima, šok bombama i pendrecima "zato što ne pristaju na veleizdaju ove vlasti". Na protestu prisustvuje Draginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP-a.

Na protest je stigao i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo. Boban Batrićević, istoričar kazao okupljenima je da je prošlo sedam dana od pokušaja "veleizdajničke vlade da pokore Cetinje".

- Grad su nam po nalozima tuđe države zasuli šok bombama. Suzavac je bio jezik kojim su govorili. Nisu nas uspeli slomiti - kazao je Batrićević.

Anđa Kapičić, stanovnica Cetinja, rekla je da se pita čija je to policija koja je bacala gumene metke na goloruki narod.

- Samo zato što nisu prihvatili da se u manastiru ustoliči pop srpske crkve Joanikije, koji bi želeo da sruši Mauzolej na Lovćenu - navela je Kapičić.

Istakla je da nije istina da su branioci kriminogenih struktura jer ih niko "nije vodio za ular".

Ona je kazala da utapanje u srpski svet neće dozvoliti.

Okupljeni su skandirali Belveder, E viva Montenegro, kao i nepristojne prozivke za potpredsednika Vlade Crne Gore "Dritanu Abazovića".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    12. septembar 2021 | 18:08

    Bicete vi siptarski svet eto to cete biti,okrecete se protiv brace uz podrsku siptara i nekolicine bosnjaka,e moje budale

  • Srpska Crna gora

    12. septembar 2021 | 18:04

    Vi bi da se utapate u siptarski svet idite srecno vam milovi konjusaru.

  • Toni

    12. septembar 2021 | 18:31

    Pa ko tera taj crnogorski ološ da dolazi u srpski svet ( Beograd ) da studira , diluje kupuje stanove , ima ih više nego u tom kamenjaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA