Pupovac poručio iz Jasenovca: Sećanje na stradale je obaveza svih

U izjavi novinarima, Pupovac je rekao da današnje molitveno okupljanje ima cilj upravo da inspiriše uspostavljanje novih odnosa

  • 1
MANASTIR JASENOVAC PORFIRIJE MILORAD PUPOVAC Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas u Jasenovcu da je obaveza svih sećanje na stradanje Srba, Jevreja i Roma, ali i pripadnika hrvatskog naroda koji su delovali drugačije od režima Nezavisne Države Hrvatske.

Pupovac je poručio da se ne sme dozvoliti da se na osnovu sećanja širi mržnja ili da se na osnovu negiranja tog zločina stvaraju pretpostavke za novu mržnju.

U izjavi novinarima, Pupovac je rekao da današnje molitveno okupljanje ima cilj upravo da inspiriše uspostavljanje novih odnosa.

- Zahvalni smo patrijarhu srpskom Porfiriju na porukama koje je poslao sa ovog mesta, porukama koje nas ne dele, ne sukobljavaju, već nas upućuju jedne na druge, na uzajamno poštovanje i to baš na ovom mestu strašnog zločina -  kazao je Pupovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    13. septembar 2021 | 16:32

    Ne sme da se zaboravi jer je istorija uciteljica zivota, nemam ja nista ptotiv druzenja, odlaska na letovanje nasih tamo ni dolazaka njihovih ovamo, zivimo na istom govornom podrucju i normalno je da se normalni ljudi nekako uvek nadju i spoje, ali nista vise od toga ni u blizoj ni u daljoj buducnosti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA