Poklič "Alahu egber" i zastava ISIS-a u Banjaluci tokom obeležavanja 26 godina od stradanja Srba

Ministarstvo je saopštilo da će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca Ministarstvu unutrašnjih poslova u Zeničko-dobojskom kantonu

  • 16
Islamska država, ISIS, zastava Foto: Mark Gabrenya/Alamy/Profimedia

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske najoštrije je osudilo incident zbog isticanja zastava "Islamske države" i pokliča "Alahu ekber!" tokom ceremonije polaganja cveća i parastosa ispred spomen-krsta kod Crkve Svetog Ðorđa u Stogu kod Vozuće, u BiH, tokom obeležavanja 26 godina od stradanja Srba.

Ministarstvo je saopštilo da će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca Ministarstvu unutrašnjih poslova u Zeničko-dobojskom kantonu.

- Osuđujemo ovakvo neprimereno i sramno ponašanje grupe ljudi u automobilima koji su ometali parastos u Stogu s ciljem zastrašivanja i onemogućavanja Srba da dostojanstveno odaju počast žrtvama i da se neki od njih vrate na svoja vekovna ognjišta u Vozući, dolini reke Krivaje i južnog Ozrena - navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Reč je, ističu, o nepoštovanju brojnih žrtava koje su mudžahedini 1995. godine na ovim prostorima zverski ubili, sa istim pokličem, noseći iste zastave "Islamske države".

To je, navode, očigledan primer šta Srbi povratnici mogu da očekuju u ovom delu Federacije BiH.

U Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske ističu da je sve izgledalo još sramnije i dodatno uznemirujuće jer se incident dogodio u prisustvu policijskih službenika FBiH koji su obezbeđivali skup "Stazom egzodusa".

Video: Neverovatne scene: Talibani oslobodili na hiljade članova Al-Kaide i ISIS-a iz zatvora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Safet

    13. septembar 2021 | 18:39

    Jadni smo ti mi muslimani nikako iz kamenog doba ni mi ni siptari ostadosmo zaostali u odnosu na nase susjede srbe I hrvate

  • Zoran

    13. septembar 2021 | 18:45

    Lako je postaviti zastavu pa pobeći, što nisu prošetali sa njom kroz banja luka? Uvek isto sa njima sve kukavice

  • domaćin

    13. septembar 2021 | 17:46

    Osuditi ih za terorizam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA