≫ 

Pijan uleteo na roditeljski, mahao nožem, pa ga zario u sto: Drama u zagrebačkoj školi

Roditelji sa decom su se razbežali, a pijanog muškarca uspeo je da savlada i razoruža, a potom zadrži do dolaska policije bivši pripadnik Antiterorističke jedinice

  • 0
Hrvatska policija, Croatian police Foto-ilustracija: Karl Thomas / allOver Photo / Profimedia

Tokom održavanja roditeljskog sastanka u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi u utorak se muškarac pod uticajem alkohola razmahao nožem, a razoružao ga je bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, javlja Dnevnik.

U popodnevnim satima u utorak, 14. septembra, tokom održavanja sastanka roditelja učenika i učenica zagrebačke Osnovne škole Savski Gaj na otvorenom došlo je do incidenta, potvrđeno je iz više izvora Dnevniku Nove TV.

Pijani muškarac mahao je nožem i navodno ga zabio u sto nastavnice.

Roditelji sa decom su se razbežali, a pijanog muškarca uspeo je da savlada i razoruža, a potom zadrži do dolaska policije bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, koji je bio na roditeljskom sastanku.

Napadač je, navodno, psihički labilna osoba i od ranije je poznat ljudima u kvartu, kao i policiji.

Iz policije su saopštili da je u utorak oko 18.05 sati u Remetinečkoj ulici, u dvorište osnovne škole, došao 52-godišnjak pod uticajem alkohola od 1,90 promila i na otvorenom prostoru dvorišta, gde se u to vreme održavao roditeljski sastanak, galamio i vikao.

- Oštrim predmetom je oštetio jedan od stolova, mahao njime i zabio ga u sto, a onda je seo na obližnju klupu. Jedan roditelj je pozvao policiju, koja je stigavši na mesto događaja zatekla muškarca te ga je, bez upotrebe sredstava prisile privela u službene prostorije. Povređenih osoba nije bilo, a s obzirom na stanje u kojem se tada nalazio, kolima hitne pomoći je prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu i nakon pružene pomoći biće doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje - kazali su iz zagrebačke policije.

Incident je komentarisao i ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuchs.

- U školu je došao s nožem jedan lokalac, on ima određenih čudnovatih ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu s roditeljima na natkrivenom prostoru koji imaju ispred škole, bilo je tamo i nešto dece. Mislim da je bio alkoholisan i zabio je mali džepni nož u sto i rekao: "Ako ne možete drugačije rešavati stvari, onda rešavajte ovako, dakle, to nije nekakva smišljena priča'' - rekao je ministar.

Video: Vozač bazdio na alkohol na kilometar: Pokušao da pobegne policiji, al zamalo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA