≫ 

Ukrali, pa slupali državni "mercedes": Divljali po putevima, odali ih snimci sa društvenih mreža

Policija sumnjiči trojicu Podgoričana da su provalili u kuću vozača predsednika PK, odakle su ukrali ključ vozila. Dvojica saslušanih to negiraju i tvrde da je vozilo bilo otključano, a ključ u bravi

  • 0
Policija Crna Gora, Podgorica

Foto: Nikola Tomić

Tri Podgoričanina sumnjiče se da su ukrala automobil koji duži Privredna komora, a potom napravili karambol snimajući se i emitijući na Instagramu sumanutu vožnju državnim "mercedesom".

Kako navode Vijesti jedan maloletnik i jedna punoletna osoba su lišeni slobode, a traga se za trećom osobom koja je navodno učestvovala u tom krivičnom delu.

Prema saznanjima Vijesti, luksuzni "mercedes" ukraden je pre desetak dana, a do osumnjičenih inspektore su odveli snimci podeljeni na društvenoj mreži.

Navodno, sedamnaestogodišnji B. L. na Instagramu se pohvalio kako upravlja tim automobilom, brzinom od 260 kilometara na sat.

Vijesti iz istog izvora saznaju da su taj Podgoričanin i njegova dva malo starija druga S. P. i V .Š. ukradenim vozilom udarili u nekoliko drugih automobila i oštetili ih.

- I na službenom automobilu napravljena je velika materijalna šteta - kazao je sagovornik Vijesti.

Policija ih sumnjiči da su prethodno provalili u kuću vozača predsednika PK, odakle su ukrali ključ, ali dvojica saslušanih su to negirali i ustvrdili da je vozilo bilo otključano, a ključ u bravi.

Inspektori i dalje tragaju za S. P.

Branilac B. L., advokat Mirko Bogićević, potvrdio je Vijestima da je juče sa tim sedamnaestogodišnjakom pristupio u službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica. Rekao je i da je njegovog klijenta policija potraživala zbog sumnje da je sa više osoba, ranije ovog meseca, izvršio tešku krađu.

- I otuđio ključeve i službeni automobil "mercedes", koji koristi predsednik Privredne komore Crne Gore, a sa kojim su navodno upravljali velikom brzinom i pričinili štetu na pomenutom automobilu i na drugim vozilima, u saobraćaju - naveo je Bogićević.

On je istakao da je B. L. isključivo i samo odgovoran za krivično delo oduzimanje vozila iz čl. 248 Krivičnog zakonika Crne Gore.

- I sam je naveo u svojoj izjavi ovlašćenim policijskim službenicima da je kritične prilike bio u alkoholisanom stanju i da se nalazio u društvu svojih prijatelja, te da je samo upravljao pomenutim vozilom, koje je već bilo otključano i u kojem se nalazio ključ, ali da nije ni na jedan način provalio u kuću i ukrao ključeve tog automobila - kazao je Bogićević.

Njegovom klijentu juče je nakon saslušanja u CB Podgorica određeno zadržavanje, a danas će biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Video: Sumanuti pohod na Beograd brzinom od 180 na sat: Tara se bahatila i divljala u Mercedesu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA