• 1

Bogdanu 10 godina zatvora za ubistvo starca i bacanje tela u bunar, porodica žrtve šokirana presudom

, Telegraf

"Ovo je sramotno, bolje da su ga pustili", rekla je na izlasku iz sudnice Dijana Petković, ćerka ubijenog Veselića

  • 1
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 10 godina zatvora zbog ubistva Gojka Veselića (76), koga je pretukao na smrt i telo bacio u bunar.

Izrečena mu je i mera obaveznog dvogodišnjeg psiho-socijalnog tretmana u ustanovi u kojoj bude izdržavao kaznu.

Vajukić je proglašen krivim za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a ne za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način, kako mu je optužnicom stavljeno na teret, prenosi Avaz.ba.

Predsednik sudskog veća Blagoje Dragosavljenić pojasnio je da teško ubistvo nije dokazano i da je delo zbog toga prekvalifikovano.

- Postojao je umišljaj za nanošenje povreda. Optuženi jeste pokazao bezobzirnost jer je telo bacio u bunar, ali to je okolnost pod kojom je učinjeno delo, ali nije u uzročno-posledičnoj vezi - rekao je Dragosavljević.

Takvo obrazloženje je izazvalo šok porodice ubijenog Veslića koji su se u neverici u sudnici pitali: "Da li je ovo moguće?".

- U šoku sam! Živimo u pravno neuređenoj državi. Ovo je sramotno, bolje da su ga pustili - rekla je na izlasku iz sudnice Dijana Petković, ćerka ubijenog Veselića.

Zločin se dogodio 24. januara ove godine u selu Koljani. U optužnici se navodi da je Vajukić u periodu od 18:30 do 19:30 sati ušao u kuću Veselića i nakon verbalnog sukoba starca fizički napao.

- Više puta ga je udario pesnicima po glavi i telu, te mu prignječio grudni koš usled čega je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, te drugih povreda koje su dovele do smrti oštećenog - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se Vajukić narednog dana vratio u kuću Veselića. Sa tela je skinuo donji veš nakon čega je telo bacio u bunar u dvorištu Veselićeve kuće.

Video: Tinejdžeri napali 15-godišnjaka i izboli ga do smrti bez ikakvog razloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima