≫ 

Ovo je otac osumnjičen da je ubio troje dece u Zagrebu: 2 sata pre zločina objavio da ga je napustila devojka

- Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više - napisao je na Fejsbuku Harald K.

  • 32
Hrvatska Zagreb Harald Kopitz otac ubio troje dece

Foto: Facebook/Harald Kopitz

Muškarac Harald K., poreklom iz Beča, koji je živeo u Zagrebu, u prethodnoj noći ugušio je svoje troje dece, blizance dečaka i devojčicu, stare 7 godina, i četvorogodišnjeg sinčića, kako su preneli hrvatski mediji.

Nezapamćeni zločin u Hrvatskoj dogodio se u njegovom pentahausu na tri sprata, a Harald K. je posle ubistva mališana pokušao da oduzme život sebi, međutim, preživeo je i nalazi se u bolnici.

Veliku tragediju koja je šokirala region, Austrijanac je takoreći najavio u svom Fejsbuk statusu objavljenom oko ponoći, svega dva sata pre ubistava mališana.

- Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života, Marija, ostavila me jer je moja bivša žena Dajana bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao da radim poslednjih godinu i po nije uspevalo i čak ni moja braća iz masonske lože nisu htela da mi pomognu, a na kraju nisu mi ni odgovarali na telefonske pozive - napisao je Harald.

Kako je dalje dodao, samo su mu njegovi najbolji prijatelji Roland i Manfred i brat Helmut pomagali koliko su mogli.

- Ali sad, sada sam na kraju! Zato, zbogom! - napisao je Harald K. na svom profilu oko ponoći.

Otac ubijene dece stalno je objavljivao fotografije sa preslatkim mališanima na Fejsbuku, a među ostalim informacijama o sebi, na ovoj društvenoj mreži naveo je i da je razveden.

O ovoj tragediji oglasila se i zagrebačka policija.

- U stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mestu događaja pronađeno je i troje dece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt dece, dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gde je zadržan na lečenju. Kriminalističko istraživanje je u toku - navodi se u saopštenju policije.

Posle policije oglasilo se i Županijsko državno tužilaštvo.

- Dežurna zamenica županijskog državnog tužioca u Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu je u ranim jutarnjim satima u saradnji sa policijskim službenicima, sprovela uviđaj povodom pronalaska tri mrtva tela u stanu u Mlinovima. Postoje osnovane sumnje da je austrijski državljanin počinio krivična dela teškog ubistva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloletne dece. Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu u saradnji s policijom preduzima dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih krivičnih dela - navodi se u saopštenju.

Video: Užas u Ukrajini: Otac izbo, pa zapalio sina u stanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    25. septembar 2021 | 10:13

    Nije mu palo na pamet da proda stan na 3 nivoa?

  • Gm

    25. septembar 2021 | 10:12

    E majmune, sto ubi ovu decicu???

  • Goran

    25. septembar 2021 | 10:15

    Bolesnik!!Dajte ljudi kad vidite nenormalno ponasanje u okolini reagujte, pozovite Centar za socijalni rad, MUP prijavite devijantno ponasanje mozda spasimo neki zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA