• 29

Zločini koji su potresli Hrvatsku: Gušili decu, ubijali bebe stare 2 meseca, bacali mališane u more

Tragedija koja se dogodila u Zagrebu, kada je otac ubio svoje troje dece, šokirala je region, a ovo, nažalost, nije jedini zločin koji je uznemirio Hrvatsku

  • 29
Hrvatska Zagreb Harald Kopitz otac ubistvo deca

Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar, Facebook/Harald Kopitz

Cela Hrvatska ostala je u šoku nakon što je muškarac Harald K. (56) u zagrebačkim Mlinovima u noći na subotu ubio svoje troje dece, pa je sam sebi pokušao da oduzme sebi život. Ipak, preživeo je i završio na lečenju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Prema dosadašnjim informacijama, mališane je najverovatnije decu ugušio, a policija pokušava da utvrdi tačne okolnosti nezapamćene tragedije.

Ovo, nažalost, nije prvi monstruozan čin koji je ostavio bez reči Hrvatsku.

Devojčica iz Nove Gradiške

U aprilu ove godine, pretučena je devojčica stara svega dve i po godine, a posle četiri dana borbe za život, preminula je u Klaićevoj bolnici.

Roditeljima je određen istražni zatvor, majka optužena za pet, a otac četiri krivična dela. Prema optužnici, njenom starijem bratu koji je imao četiri i po godine i njoj nanosili su fizički i psihički bol.

Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok devojčici, koja se tek vratila iz hraniteljske porodice, nisu pružili dodatnu pomoć, te su je kažnjavali prutom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku.

U krvoproliću na Kajzerici ubijeno dete (10)

Šestorostruko ubistvo u Zagrebu u avgustu 2019. godine ostavilo je javnost u šoku. Policija je pronašla ubicu, a prilikom hapšenja, on je izvršio suicid. Ubijena su dva muškarca, tri ženske osobe i jedno dete (10).

Krvoproliće je preživela beba koja nije bila povređena. Tri žene i 10-godišnje dete ubijeni su ispred kuće, telo jednog muškarca pronađeno je u sobi, a drugog u hodniku kuće.

Ugušile trogodišnjaka jastukom i bacile u more

U maju 2017. godine Kiara Pašić i 15-godišnja pomoćnica jastukom su ugušile trogodišnjaka i bacile ga u more, a onda su to pokušale da prikažu kao nestanak, odnosno nesrećan slučaj utapanja mališana.

Majka je prijavila nestanak dečaka, a posle celonoćnog traženja, ujutro je odvela policajce do obale gde se nalazilo telo. Kiari Pašić je potvrđena kazna zatvora u trajanju od 33 godine. Pomagačici je određena mera Vaspitnog zavoda u trajanju od tri godine, a obema su izrečene mere obaveznog psihosocijalnog tretmana.

Sinu prerezao vrat

Još jedan monstruozan čin dogodio se u Istri, tačnije Vodnjanu 2011. godine. Otac (33) je svom petogodišnjem sinu prerezao vrat, a posle toga je i sebi oduzeo život tako što se obesio. Muškarac se tada, inače, lečio na psihijatriji, bio je razveden, a dete je bilo kod njega za vikend.

Ubio pet članova svoje porodice

Damir Voškion u novembru 2007. ubio je svog oca, brata, njegovu ženu i rođake. Mala rođaka je imala sedam godina, a dečačić svega dva meseca. Posle toga je sam otišao u policijsku stanicu i priznao zločin.

Video: Zgrada na Voždovcu u kojoj je muž ubio suprugu, pa presudio sebi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima