≫ 

Hrvatska policija uhapsila dvojicu državljana Severne Makedonije, na prevaru ukrali oko 27.000 evra

Dvojica prevaranata osumnjičeni su da su tokom avgusta i septembra, na području Splita, Trogira i Primoštena počinili pet krivičnih dela prevare i jednu tešku krađu

  • 0
Hrvatska policija, Croatian police

Foto-ilustracija: Karl Thomas / allOver Photo / Profimedia

Hrvatska policija je uhapsila dvojicu starijih državljana Severne Makedonije koje sumnjiče da su počinili pet prevara i tešku krađu, te tako napravili materijalnu štetu od 200.000 kuna (blizu 27.000 evra), saopšteno je iz splitske policije.

Njih dvojica su tokom avgusta i septembra, na području Splita, Trogira i Primoštena počinili pet krivičnih dela prevare.

Prilazili su starijim osoba, praveći se da se ne poznaju i da im treba pomoć prilikom prevođenja, objašnjavaju u policiji, prenosi Hina.

Nakon ostvarivanja prvoga kontakta s oštećenim, jedan od njih bi prikazujući trenutnu tešku životnu situaciju ponudio lažni zlatni sat oštećenima na prodaju po nižoj ceni od cene za koju bi spomenuti par prevaranata govorio da vredi, jer su im potrebne novčanice s potvrdom iz banke iako kod sebe imaju novac, ali za koji nemaju potvrdu iz banke.

- Kada bi oštećeni doneli novac i predali ga, pomenuti bi oštećenima, zbog stvaranja osećaja sigurnosti prikazivali kako u torbicu stavljaju koverat sa svojim novcem za koji nemaju potvrdu iz banke, a koji bi, dok oštećeni ne gledaju, zamenili drugim kovertom bez novca pa bi torbicu potom zaključali i predavali oštecenima. U ruci bi im ostavili lažni zlatni sat - rekao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Dodao je da su dvojica Makedonaca počinili tešku krađu kada su na području Dubrovnika, prilikom prevare, oštećenom koji je posumnjao u istinitost njihove priče, istrgnuli novčani iznos i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Tokom kriminalističkog istraživanja pretraženo je privatno vozilo i stan na području Omiša kojeg je koristio osumnjičeni tandem i tom je prilikom pronađen veći novčani iznos i više lažnih zlatnih satova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA