≫ 

Tragedija u Puli: Preminuo dečak, bio bolestan, roditelji ga tri meseca nisu vodili kod doktora

Roditelji su privedeni

  • 0
hrvatska ambulantna kola, hitna pomoc, Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Hrvatskoj privela je muškarca i ženu zbog sumnje da su povredili detetova prava, nakon čega je dete u bolnici preminulo.

Istarska policija je 29. septembra primila dojavu iz pulske bolnice da je u poslepodnevnim satima preminulo dete, nakon čega su službenici policijske stanice Pula sproveli kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili krivično delo povreda detetovih prava.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o dečaku od 15 godina, prenosi Glas Istre.

Policajci su utvrdili kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povredili detetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzrokovali smrt deteta.

Naime, unazad tri meseca detetu se pogoršalo zdravstveno stanje, ali osumnjičeni ga nisu odveli kod lekara. Detetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. septembra, ali osumnjičeni su tek 29. septembra zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dete prevezeno u pulsku bolnicu i gde je, nažalost, preminulo.

- Osumnjičeni su po završetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske - stoji u sapšštenju policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA