≫ 

Petrovim roditeljima određen jednomesečni pritvor: Dečaku 3 meseca bilo loše, živeo u kandžama sekte?

Slučaj je otkriven u sredu, kada je policiji iz pulske bolnice javljeno da je kod njih u poslepodnevnim satima preminuo 15-godišnjak

  • 0
Roditelji preminulog decaka u Puli Dejan Štifanić/Glas Istre

Protiv Darka K. i Ines K., roditelja 15-godišnjeg Petra K., pulskog gimnazijalca koji je u sredu preminuo u pulskoj bolnici od posledica višemesečnog bolovanja, hroničnog dijabetesa i verovatno upale pluća, danas je određen jednomesečni pritvor zbog opasnosti uticaja na svedoke.

Oni su, podsetimo, juče privedeni na prvo ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Puli i kako se nezvanično saznaje, na tom ispitivanju su kazali da se ne osećaju krivim za smrt sina.

Ekipa Hitne medicinske pomoći, podsetimo, nesrećnog Petra pronašla je u zapuštenom prostoru zdanja u Škatarima, u ulici Put od Fortica, gde su Darko i Ines s decom živeli kao deo zatvorene, neformalne i neregistrovane verske zajednice pod vođstvom samoprozvanog gurua Vlade Radeke, prenosi Glas Istre.

Kontakata sa spoljnjim svetom i susedima nisu imali, pa je malo ko u Škatarima uopšte upućen u prilike, odnosno događaje u kući u kojoj su, kako se nezvanično saznaje, živele i neke druge osobe s decom.

Slučaj je otkriven u sredu, kada je policiji iz pulske bolnice javljeno da je kod njih u poslepodnevnim satima preminuo 15-godišnjak.

Policija se odmah pokrenula, a osumnjičeni roditelji uhapšeni u četvrtak oko 15 sati.

Petru se naime, unazad tri meseca pogoršalo zdravstveno stanje, ali ga majka i otac nisu odveli lekaru.

- Dete je reanimirano u kolima Hitne pomoći. Na tren se uspostavio puls, ali nažalost ipak nismo uspeli da ga spasemo - rekla je direktorka pulske Opšte bolnice Irena Hrstić.

Juče su, po završetku kriminalističkog istraživanja, roditelji privedeni pritvorskom nadzorniku istarske policije, nakon čega su u 17 sati odvedeni na prvo ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Puli.

Video: Užas u Ukrajini: Otac izbo, pa zapalio sina u stanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA