≫ 

Burno ispred KBC Zagreb, Beroša zbog kovid potvrda dočekali protestanti: "Izdaja, izdaja!"

Ministar se ispred KBC-a spremao da da izjavu za medije, ali zbog burne reakcije prisutnih nije mogao

  • 5
HRVATSKA PROTEST MINISTAR Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Od danas u zdravstvenom sistemu Hrvatske i ustanovama socijalne zaštite svaki zaposleni i posetioci, kao i pratnja pacijenata moraju da imaju  EU digitalnu kovid  potvrdu.

Od 7 sati ministar zdravstva Vili Beroš nadgleda početak primene sigurnosnih mera u KBC Zagreb. Ispred bolnice se, kako navodi Dnevnik.hr, okupila i grupa protestanata. Osim zaposlenih iz bolnice, među njima su i građani, javlja Večernji list.

"Izdaja, izdaja!", vikali su oni  ispred KBC-a Zagreb kada je prošao Vili Beroš kako bi dao izjavu za medije.

"Ovo su fašističke metode", dovikuju neki protestanti, dok drugi zvižde i dovikuju Berošu.

Ministar se ispred KBC-a spremao da da izjavu za medije, ali zbog burne reakcije prisutnih nije mogao.

Pacijentima su, inače, ostale iste mere kao i do sada – onima kojima je potrebna hospitalizacija ili dijagnostičko-terapijski zahvat, koji zahteva aerosol, potreban je dokaz da su vakcinisani protiv korona virusa ili ili negativan nalaz testa, a hitni slučajevi i pacijenti koji dolaze na nerizične preglede poput radiološke dijagnostike prolaze dosadašnje mere zaštite.

- Cilj nam je i obaveza prema svim građanima naše zemlje, što je moguće u većoj meri da zaštitimo sve pacijente i korisnike ustanova za socijalnu zaštitu, kao i sve zaposlene u tim institucijama od ulaska virusa kovid 19, i širenje zaraze. EU digitalne kovid potvrde, kao i negativni testovi, samo su sredstva u ostvarenju tog cilja - poručio je ministar Vili Beroš u svom saopštenju.

Dodaje kako su mere privremene i trajaće sve dok postoji realna opasnost od prodora virusa u zdravstvene ustanove i domove socijalne zaštite, a zavisiće od epidemiološke situacije i kretanju broja obolelih i hospitalizovanih, a posebno od broja pacijenata na respiratoru.

- I sami možemo uticati na na dužinu trajanja ovih mera ako svi zajedno podignemo stepen vakcinisanosti - poručio je i on podsetio da primeri zemalja, koje su to učinile, dokazuju da je to ispravni put.

Video: Policija u Australiji krenula na ljude koji protestuju zbog lokdauna biber sprejom: Bilo je i dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    4. oktobar 2021 | 08:51

    Hrvati lepo kazu.Da li vakcinisani prenose virus?Prenose.Da li vakcinisani mogu da obole od kovida?Mogu.Pa zasto se onda i vakcinisani ne testiraju.Muk........Nema odgovora.Mi u Srbiji slusamo razna nesuvisla objasnjenja a nadlezni menjaju i misljenja i preporuke na nedeljnom nivou.Vise niko ne prica o kolektivnom imunitetu.Sto se vise ljudi pelcuje genetskom terapijom (to nije vakcinisanje jer vakcina sprecava oboljenje i stiti uglavnom 100%l),to se licitiranje sa brojem potrebnim za kolektivni imunitet penje na gore.Prosto je neukusno koliko "krizni stab" (ili sta vec) ,prosecnog gradjanina tretira kao ovcu i diskredituje mislhenje pojedinca.

  • Kosac

    4. oktobar 2021 | 08:14

    Živ je hitler umro nije

  • Čiča

    4. oktobar 2021 | 09:32

    Mic po mic Aušvic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA