Izrečena presuda Raziji za ubistvo Božidara: Nožem ga ubola u srce, pa ga čistila krpom jer je krvav

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Razija Dacić (43) iz Rožaja, osuđena je danas u Višem sudu u Podgorici na 15 godina zatvora, zbog ubistva Božidara Vujadinovića (18).

Prvostepenu presudu izreklo je krivično veće kojim predsedava sudija Vesna Kovačević.

Okrivljena Dacić se tereti da je 28. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu na Starom aerodromu u Podgorici, ubila Vujadinovića, tako što ga je nakon prepirke ubola nožem u predelu grudi nanoseći mu teške telesne povrede od kojih je preminuo, prenose Vijesti.

Kako su ranije pisali mediji, Dacićeva na saslušanju nije mogla da se seti na koji način je počinila ubistvo, niti gde se tačno u stanu to dogodilo.

Prisećajući se kobnog dana, ispričala je da su se ona i Božidar probudili u njenom stanu, gde je on često boravio, i da su uz kafu popili nekoliko čašica loze. U tom trenutku dobila je poziv da oboje dođu na jedan rođendan. Ona je dala 20 evra da bi kupio rođendanski poklon, ali je on, kako tvrdi, tada počeo da viče i da histeriše, što mu, prema njenim rečima, nije bilo prvi put.

- Bacio je novac i iz fioke uzeo nož. Uspela sam da mu otmem nož iz ruke i ubola sam ga negde u predelu grudi. Nakon toga je izašao ispred vrata, pao i počeo da ječi. Kada sam ga videla kako leži ispred lifta, počela sam da ga čistim krpom jer je bio krvav, a onda sam počela da čistim i pod ispred lifta, koji je sav bio umrljan krvlju. Prethodno sam pozvala jednu prijateljicu i tražila od nje da dođe kod mene jer ne znam šta sam uradila. Tog dana smo popili po četiri loze, a kako nismo ništa jeli, ceo dan sam bila prilično pod dejstvom alkohola – rekla je navodno tada tužiocu.

Ona je inače pravosnažno osuđena 2000. godine, na osam godina zatvora jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomesečna ćerka E.D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž.L.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA