≫ 

Detalji ubistva u Splitu: Zapalio majku jer mu je uzela poslednju cigaretu?

Ukoliko bude osuđen preti mu kazna zatvora do 40 godina zbog teškog ubistva

  • 2
pušenje, cigareta, cigara Foto: Pixabay.com

Šezdesetogodišnja D. V. iz Splita, čije je spaljeno telo pronađeno u stanu, najverovatnije je brutalno ubijena zbog cigarete. Splitska policija je nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv njenog 39-godišnjeg sina B. S. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo.

- Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske završili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krivično delo teškog ubistva iz čl. 111. st. 1. i st. 3. na štetu 60-godišnjakinje. Utvrđena je sumnja da je tokom noći 3. oktobra 2021. godine u stanu u ulici Mažuranićevo šetalište u Splitu na okrutan način usmrtio 60-godišnjakinju - piše u saopštenju policije.

Još uvek nema zvanične potvrde šta se tačno dogodilo u stanu, ali kako Slobodna Dalmacija saznaje iz pouzdanih izvora, majka i sin su subotu veče proveli gledajući televiziju. Oboje su pušači, a u jednom trenutku majci je ponestalo cigareta pa je pitala sina da joj da svoju. On je verovatno odbio, a ona je onda uzela cigaretu iz njegove kutije, pretpostavlja se da mu je bila poslednja, i otišla je u kupatilo da je zapali.

Njega je taj njen postupak toliko razljutio da je ušao za njom u kupatilo, piše Slobodna Dalmacija. Žena je u tom trenutku navodno stajala u kadi okrenuta leđima vratima, a kad je čula da sin ulazi, okrenula se prema njemu. Sin tada, u naletu besa, upaljačem pali njenu kosu i odeću, a žena od šoka pada u kadu.

On je ostavlja, pušta vodu u kadi i odlazi. Sin je zatim uzeo svoje tablete, popio ih je i otišao da spava. 

Nije nam poznato je li je majku nečim udario i onesvestio je pre nego što ju je zapalio, jer je čudno da žena koja je živa gorela nije ni vikala ni zapomagala jer, ako je verovati komšijama, niko ništa nije čuo.

Neki su samo osetili miris zapaljene tkanine, ali nisu znali odakle dolazi. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti gušenje u kadi punoj vode, odnosno da se žena utopila. Neke komšije policiji su rekle da su videli 39-godišnjaka u nedelju ujutro, oko 7 sati, kako izlazi iz zgrade i ide do obližnjeg lokala po cigarete. Nakon toga se vratio u stan i nazvao policiju i Hitnu pomoć.

Komšije takođe navode da je ova porodica bila disfunkcionalna, kao i da su se često svađali zbog problema sa zavisnošću do alkohola. Oni su takođe dodali da su dva sina rano ostala bez oca i da su živeli sa majkom koja je bila duševni bolesnik.

Čovek je od ranije poznat policiji

Mlađi brat je već nekoliko puta do sada bio osuđivan, i krivično i prekršajno, zbog nasilja u porodici, i to baš na štetu godinu dana starijeg brata, koji je sad osumnjičen za okrutno ubistvo. Tokom 2018. godine mlađi brat je bio uhapšen jer je, nakon verbalne prepirke, starijeg brata udario bocom u glavu. Pravdao se tvrdeći da je njegov brat psihički bolestan, da je napao majku i da ju je on tada samo branio. Danas osumnjičeni ubica tada je čak uveravao sud da ne zatvore njegovog brata, da se oni vole.

Dve godine ranije, 2016., stariji brat je uslovno osuđen za nanošenje teške telesne povrede svom mlađem bratu.

Splitski ŽDO pokrenuo je istragu protiv 39-godišnjaka, kom je za ovo delo, ako ova kvalifikacija ostane, preti kazna zatvora do 40 godina. Tokom postupka svakako će se veštačiti njegova psihička uravnoteženost, a ako se utvrdi da je u trenutku izvršenja dela bio neuračunljiv zbog psihičke bolesti, tada će se prema njemu postupati po Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama i biće smešten u psihijatrijsku kliniku.

Video: Drama na Vračaru: Devojka pokušala da pobije porodicu, policija ih izlačila kroz prozor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA