Silovatelj u Zagrebu dobio 10 godina, pa zapretio žrtvama: "Kad izađem napolje, ubiću vas obe"

Osuđen je na zatvorsku kaznu zbog četiri krivična dela - silovanja, teškog dela protiv polne slobode, nasilja u porodici i povrede detetovih prava

  • 7
Markov trg, hrvatska policija

Foto: Tanjug/AP

- Dajte mi 20 godina zatvora, a ne 10! A kad izađem napolje, ubiću obe - uzrujano je galamio u sudnici Županijskog suda u Zagrebu 42-godišnji muškarac, inače stari policijski znanac, dok je slušao objavu presude.

Pritom je pokazivao prstom na dve prestravljene žrtve dok su uz njega stajali pravosudni policajci, a koji su ga potom, po nalogu suda, zbog neprimerenog ponašanja usred ročišta vratili u zatvor. Povod pretnjama smrću je nepravosnažna presuda od ukupno 10 godina zatvora, na koliko je 42-godišnjak osuđen zbog četiri krivična dela - silovanja, teškog dela protiv polne slobode te nasilja u porodici i povrede detetovih prava.

Izrečena mu je i obavezna mera lečenja zavisnosti od alkohola. U jedinstvenu kaznu uračunata mu je opozvana uslovna presuda iz 2019. od 10 meseci koja je bila s trogodišnjim probnim periodom, a osuđeni nasilnik na sve je još te iste 2019. osuđen na pet godina zatvora zbog još jednog silovanja.

Poslednji skup njegovih greha sa slobode, prema prijavi, datira od sredine 2015. pa sve do januara prošle godine kad se iživljavao u stanu nad devojkom i njenim sinom školarcem i to pretežno u alkoholisanom stanju. Šamarao ju je po licu te udarao šakama po telu, vređao ju je i ponižavao pred bolesnim detetom koje je, pak, jednom prilikom bacio na pod, prenosi Jutarnji.

Optužnica ga tereti i da je u septembru 2017, opet u pijanom stanju, tražio seks, a nakon što ga je ona odbila, odvukao ju je u sobu i prisilio na polni odnos.

Poslednji seksualni incident nakon kojeg je uhapšen odigrao se u januaru prošle godine nakon druženja u jednom kafiću s prijateljicom svoje nevenčane partnerke. Na jednom parkingu devojku je oborio na tlo i ignorisao njeno zapomaganje u pomoć, nakon čega ju je išamarao, skinuo i silovao.

U jednom trenutku ga je čak i ugrizla za polni organ te pobegla u smeru policajaca koje je uočila u daljini, a koji su se odazvali te kobne večeri na poziv jednog stanara zgrade koji je dojavio da u mraku čuje jecanje i da neko nekoga tuče.

Optuženi muškarac se ne smatra krivim. Priznao je samo nekoliko šamara upućenih nevenčanoj partnerki i dva udarca njenog deteta po zadnjici. Ostalo negira.

Video: Pokušaj silovanja u predvečerje: Skočio na ženu sa leđa pa je oborio na trotoar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natali

    9. oktobar 2021 | 10:49

    Zastooo mu nisu dali dozivotnu pa da rokne sebe tamo manijak?

  • panic

    9. oktobar 2021 | 11:00

    a sta ako mu se desi da ne izadje

  • Duka

    9. oktobar 2021 | 13:15

    10 godina je dovoljno da se uredi stvar u zatvoru.nema savesti kad je takva budala ziv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA