≫ 

Kod Sarajeva organizovane ilegalne borbe pasa: Tajno mesto i poseban ring za mučene životinje

Događaj je organizovan na poprilično zabačenom mestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu

  • 1
Pas, besan, agresivan, krvoločan, rotvajler, napad, ujed psa Foto ilustracija: Shutterstock

U rubnom delu Kantona Sarajevo, na Nišićkoj visoravni, danas je organizovana nelegalna borba pasa. Za zabranjenu aktivnost saznala je i policija, koja je izašla na teren, a slučaj je došao i do Tužilaštva KS.

Prema nezvaničnim informacijama, događaj je organizovan na poprilično zabačenom mestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu.

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o tačnoj lokaciji ovog sramotnog događaja, prenosi Klix.ba.

Po saznanju za ovaj događaj, reagovala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

Neki od zatečenih, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svedoka, pozvani su u službene prostorije radi rasvetljavanja ovog događaja, a zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela "mučenje i ubijanje životinja", propisanog krivičnim zakonom FBiH.

- Upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na rasvetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog dela - potvrđeno je  u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Video: Na pse sakrivene u ruševinama iz borbenih vozila bacaju konopce- a cilj je plemenit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    9. oktobar 2021 | 22:13

    Pocinioce najstrozije kazniti i poslati prvo na stub srama pa onda u ring da se bore sa zverima kao sto su oni...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA