Traženo hitno izjašnjenje konzula BiH zbog tvita: Poziva Bošnjake na novi rat protiv Srba i Hrvata

Načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Nebojša Regoje rekao je Srni da Atovićevi navodi ne predstavljaju zvanični stav MIP-a BiH

  • 9
Admir Atović

Foto: pfk.edu.ba

Ministarstvo inostranih poslova (MIP) u Savetu ministara BiH, u skladu s procedurama, zatražilo je od konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića hitno izjašnjenje u vezi s njegovim navodima objavljenim na Tviteru u kojem "poziva Bošnjake na novi rat protiv Srba i Hrvata", rečeno je Srni u tom ministarstvu.

Načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Nebojša Regoje rekao je Srni da Atovićevi navodi ne predstavljaju zvanični stav MIP-a BiH.

Atović je na Twitteru poručio da su "Bošnjaci u BiH opet spremni da uzmu oružje u ruke i krenu u novi krvavi obračun".

Bošnjački diplomata je u svom tvitu naveo citat sarajevskog efendije Muhameda Velića, a onda dopisao čuveni islamistički poklič "Bog je velik", uz koji najveći svetski teroristi idu u sveti rat džihad, prenosi RTRS.

- Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber -  napisao je Atović na Titteru, pa kasnije ugasio nalog.

Reagovao je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik tvrdnjom da je reč o ispraznoj pretnji onih koji bi i dalje skrnavili prava Srba, te da, što se Srpske tiče nikakav sukob nije opcija, jer je osnova političkog delovanja isključivo Ustav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    17. oktobar 2021 | 01:13

    Ovaj nas mrzi !!! Lično me je odbio u konzulatu jer sam srbin sa BiH pasošem,nije ni čudo što nema noge

  • Brut

    17. oktobar 2021 | 01:25

    Hoce izgleda da ih pojedemo.

  • baba smilja iz darosave

    17. oktobar 2021 | 02:25

    imamo mi dve ustanove u jednoj ce sigurno da ti pomognu.visegradska 26 ili palmoticeva 37

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA