≫ 

Kako je na "Tuđmanu" pala "mula": To je 4. pokušaj šverca droge iz Brazila za 3 meseca

Osumnjičena je carinskim službenicima predala ukupno pet paketa ispunjenih sa ukupno 1.100 grama kokaina, koje je skrivala u odeći koju je nosila

  • 0
Hapšenje, lisice, uhapšena devojka, žena Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom Brazilkom koja je pokušala da prošvercuje više od kilogram kokaina u odeći. Kokain je putovao iz Brazila, preko Istanbula pa sve do aerodroma u Zagrebu, gde je pronađen.

Šef carinske kancelarije vazdušne luke Tihomir Žegrec objasnio je što im je probudilo sumnju.

- Lakše je otkriti kad neko ima uz telo jer ne treba da ide na neki medicinski pregled, ali onda daje mogućnost da se za vreme leta više osoba zameni kao prenosioci. Ono što je ustvari probudilo sumnju, imali smo jednu grupu putnika koji su imali karte s istim "trigerima", kako ih mi nazivamo, iz spektra analize rizika i jednostavno smo odlučili da pokušamo da pregledamo veći broj putnika i da istargetiramo iz te grupe ko bi mogao da bude prenosilac - objasnio je Žegrec u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Ona je druga brazilska "mula" uhvaćena na "Tuđmanu" za nedelju dana

Brazilka je u subotu oko 21 sat letom iz Sao Paula preko Istanbula kao putnica stigla u vazdušnu luku "Franjo Tuđman" u Zagrebu. Prilikom obavljanja carinskog nadzora osumnjičena je carinskim službenicima izručila ukupno pet paketa ispunjenih s ukupno 1.100 grama kokaina, koje je skrivala unutar odeće koju je nosila na sebi. Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kokain bio namenjen daljoj prodaji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predata pritvorskom nadzorniku, dok je krivična prijava podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

Podsetimo, ovo je druga "mula" koja je uhvaćena na "Tuđmanu". Prošle nedelje policija je privela Brazilku koja je progutala čak 74 kapsule u kojima je bilo ukupno 990 grama kokaina. Detektovali su je pripadnici granične carinske kancelarije vazdušne Luke Zagreb.

U poslednja tri meseca ovo je četvrti slučaj u kojem su s kokainom na zagrebačkom aerodromu uhapšeni brazilski državljani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA