≫ 

Vozio je 125 km/h i zakucao se u auto isped sebe: Pokušao da vodu sa česme podmetne kao urin

U julu 2019. se drogirani vozač sa 125 km/h zabio u auto ispred sebe * U autu je bila tročlana porodica sa malim detetom

  • 0
Naplatna rampa, saobracajna nesreca, Sveta Helena, Hrvatska

Foto: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat

Iako se na ročištu zakazanom za utorak na Opštinskom sudu u Zagrebu osumnjičeni Ozren Mlinarić (37) nije pojavio, policijski službenik koji je svedočio velikoj nesreći u julu 2019. kada se drogirani vozač sa 125 km/h zabio u auto ispred sebe, ispričao je svoje viđenje događaja. Mlinarić se ranije na početku suđenja izjasnio da nije kriv.

- Tog dana radio sam popodne. Došao sam oko 15.20 sati s kolegom u smenu. Naš zadatak je bio da nadziremo osumnjičenog vozača i to smo radili dok nismo dobili uputstvo nadređenog da ga odvedemo u Hitnu na pregled, ispričao je policajac tok nesreće u kojoj je bilo teško povređeno troje ljudi, prenosi 24 sata.

- Tražili smo dva uzorka, jedan radi analize na alkohol i drugi radi analize na drogu. Kad je davao uzorak urina čekali smo ispred WC-a, s time da su vrata bila pritvorena. To je trajalo, a kad je izašao lekar je primetio da je u posudi bezbojna tečnost. Pitao ga je: "Šta je to?", a zatim mu dao novu posudicu i tražio da opet da urin. On je otezao govoreći da ne može i da mu je lekar rekao da popije malo vode. Nakon što je to učinio ponovo je predao posudu, a ona je tad bila vidljivo drugačije, žute boje, prepričao je policajac i rekao da je Mlinarić prvo rekao da ne može da urinira, a prilikom drugog davanja urina službenici su morali da budu u toaletu jer se pretpostavljalo da je uzeo vodu iz WC šolje.

Na sudu je ispričao da je na mesto nesreće 11. jula 2019. stigao i stariji muškarac koji se predstavio kao Mlinarićev otac. Kako je rekao, policajci su ih pustili da popričaju pola sata.

- Video sam da je tata jako ljut na njega zbog toga što je učinio. Osumnjičeni je u par navrata briznuo u plač, vikao je: "Šta sam napravio", pitao se hoće li ići u zatvor i jecao je. U policiji sam 32 godine i imam sertifikat za rad s uređajima za detekciju droge, ali ne mogu da kažem je li on u tom trenutku bio pod uticajem droge, kazao je policajac sudij. U policijskom je vozilu još nekoliko puta pitao hoće li ga poslati u zatvor, a kada su ga na kraju ostavili na parkiralištu, zvao je oca da dođe po njega.

- Otac ga je otkačio i rekao mu da se sam snađe, kazao je policajac, a potvrdio njegov kolega.

Radnik javnog preduzeća Mislav J. s kolegom je postavljao signalizaciju kada su dobili dojavu da je došlo do nesreće na naplatnim kućicama. Isprva je mislio da su se vozači samo "kvrcnuli".

- Kad smo došli videli smo kakav je haos. Tamo je već bila Hitna pomoć. Pokušali smo da im pomognemo da dođu do povređenih u, koliko se sećam, zelenoj "škodi" koja je bila na boku, ali bez vatrogasaca ništa nismo mogli. Znam da je dete bilo u sedištu i da je govorilo da ga boli, mislim da ga je stezao pojas. Tata je pokušao da podigne glavu, a mamu uopšte nismo videli. Kasnije sam zapazio da vozilo ima mađarske registracije - ispričao je Mislav.

Suđenje se nastavlja.

Video: Bežao od zakona, sudario se, prevrnuo a onda mu se patrolno vozilo zakucalo u glavu: Užas u Majamiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA