≫ 

Pacijent pozitivan na koronu pobegao iz bolnice u Zagrebu, dan kasnije pronađen mrtav

Njegova majka je rekla Hitnoj da je njen sin pobegao iz bolnice i da ima korona virus

  • 3
hrvatska ambulantna kola, hitna pomoc,

Foto-ilustracija: Shutterstock

Pedesetogodišnjak iz okoline Samobora, pozitivan na kovid, prekjuče je pobegao iz Klinike za infektivne bolesti dr Fran Mihaljević u Zagrebu, gde je bio na kiseoniku. Nakon bekstva iz bolnice pacijent je, kako saznaje Index, juče pronađen u naselju Hoto Vile kod majke, gde je preminuo, a na terenu su bili policija i hitna.

Iz Direkcije Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index su rekli da su juče (19.10.) u 15:56 primili poziv s broja 112 za intervencijom u Strmcu kod Svete Nedelje u naselju Hoto vile.

- Poziv nam je stigao za intervenciju u Strmcu u Hoto Vilama. Hitna je na mesto intervencije stigla u 16.02 sati. Zatekli smo pacijenta, rođenog 1968. bez svesti i znakova života. Nakon toga je pristupljeno reanimaciji pacijenta, da bi se tokom reanimacije od njegove majke saznalo da je pacijent kovid pozitivan, da je bio u bolnici Fran Mihaljević, te da je pobegao iz iste bolnice i da ga je policija tražila celu noć bezuspešno - rekli su iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Ističu kako je nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim.

- Nakon 35 minuta reanimacije pacijent se proglašava mrtvim, nije imao puls i pojavljuju se sigurni znaci smrti. Od pacijentove majke se saznaje da je on pobegao dan pre iz Zarazne, gde je bio stavljen na kiseonik. Zarazna je raspisala potragu za njim i policija ga je tražila, ali nisu ga našli. Zatečen je kod majke u Hoto Vili, ali prijavljen je bio na drugoj adresi - saznaje Index iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Policija reagova na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju

 

Iz policije su potvrdili da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da znaju za događaj te da su reagovali.

- Znamo za događaj, reagovali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju iz bolnice, u trenu pronalaska osobe unutar 24 h, ta je osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru - rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Kazali su kako se radi o Klinici za infektivne bolesti dr Fran Mihaljević.

Direktorka te bolnice dr Alemka Markotić rekla je da to "nije prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice".

Na pitanje kako pacijent može izaći ako je na lečenju, odgovorila je u kojem slučaju se pacijent može prisilno zadržati.

- Ako je pacijent životno ugrožen onda ga možemo zadržati, ali mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogao je izaći - rekla je.

Video: Jezive scene tik uz naselje: Na ovom mestu spaljuju 100 tela korona žrtvi dnevno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA