≫ 

Tužne vesti iz Zagreba: Preminula beba stara samo 23 dana, a bitku izgubila i jedna porodilja

Beba je preminula na Infektivnoj klinici, a porodilja je bila priključena na ECMO uređaj

  • 7
Beba, bolnica, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Zagreb su u kratkom roku potresle dve strašne vesti: beba stara samo 23 dana preminula je u subotu u Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'', a jutros je na istoj Klinici preminula i jedna od dve porodilje koje su bile priključene na ECMO uređaj.

U Ministarstvu zdravlja je rečeno da se u bolnici utvrđuju okolnosti obe smrti, piše hrvatski Dnevnik.

- Sve okolnosti navedene smrti se utvrđuju, a nakon neophodne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih procedura, javnost će o uzroku smrti biti obaveštena od strane Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" - kažu iz Ministarstva.

Direktor Klinike je prošle nedelje rekao da su tri porodilje u teškom stanju na Klinici. Ona je potom apelovala na sve trudnice da se konsultuju sa svojim ginekologom oko vakcinacije.

- Nema zvanične preporuke. Treća faza kliničkih ispitivanja nije sprovedena jer je zaista zahtevna. Međutim, većina međunarodnih javnih zdravstvenih ustanova i ginekoloških društava, kao i naš HZJZ, preporučuju da se trudnice i dalje mogu vakcinisati jer do sada u većini slučajeva nisu zabeležene ozbiljne nuspojave. Opšta preporuka svih ovih društava je da postoji visok rizik kod bolesti da će klinička slika biti teža. Preporučuje se da svaka trudnica razgovara sa svojim ginekologom, koji joj vodi trudnoću, da li će biti vakcinisana ili ne i koji su njeni rizici. Da li su rizici veći ili koristi veće – rekao je Markotić.

Video: Broj zaraženih beba raste: U kovid odeljenju za novorođenčad 50 obolelih, imunitet dece sve veći mit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    2. novembar 2021 | 19:29

    BIOLOSKI 3 SVETSKI RAT NAS SATIRE -NAROD MASOVNO UMIRE !!!

  • DARKO 100%

    2. novembar 2021 | 19:26

    Svet je mnogo zatrovan ,kroz vazduh,zemlju,vodu,hranu,najezda progresivnog ekonomskog kapitalizma on zudi samo za profitom ,njega mnogo neinteresuje kvalitet zivota na zemlji jer njegov je interes novac i moc novca,

  • Velja

    2. novembar 2021 | 20:25

    Ko ode u bolnicu taj se ne vraca kuci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA