≫ 

Haos u Sarajevu: Miljacka i Bosna nabujale, Željeznica se izlila, voda poplavila veliki broj kuća

Vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu jutros u 7:00 sati iznosio je 208 centimetara, pa bi reka mogla da se izlije iz korita u pojedinim delovima Sarajeva ukoliko kiša nastavi da pada

  • 6

Kiša koja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pada već drugi dan izazvala je totalni kolaps u brojnim naseljima, a najteže stanje je u naselju Otes.

Gotovo kompletno naselje je poplavljeno, voda je prodrla u bašte, ali i domove brojnih ljudi. Poplavljene su i glavne saobraćajnice. Takođe, javni prevoz nije u funkciji, prenosi Klix.

Na terenu se nalaze i vatrogasci koji pokušavaju da pomognu ispumpavanjem vode, a kao pomoć za stanovnike dobavljaju i čamce. U ovom trenutku cilj je da se zbrinu starije građane i dostaviti im potrebnu hranu i lekove.

Građani, koje su reporteri Klix-a zatekli ispred njihovih domova, su bespomoćni i u strahu iščekuju da li će kiša napraviti još veće probleme.

Vodostaji reka u Kantonu Sarajevo su znatno porasli.

Reka Željeznica se na pojedinim delovima izlila iz korita i potopila Most spasa koji povezuje Butmir sa susednim naseljem Sokolović Kolonija.

I nivo Miljacke je znatno porastao.

Vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu jutros u 7:00 sati iznosio je 208 centimetara, pa bi reka mogla da se izlije iz korita u pojedinim delovima Sarajeva ukoliko kiša nastavi da pada.

Takođe, reka Bosna je nabujala i preti naseljima Osijek, Dobroševići, Bojnik i Reljevo.

Dramatično je stanje i u ilidžanskom naselju Butmir. Reka Tilava izlila se na lokaciji Gornji Kotorac i Butmir, i poplavila oko 50 objekata, naveli su iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Video: Kolaps u saobraćaju: Ulice prestonice polavljene usled obilnih padavina

(Telegraf.rs/Foto: Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutin

    5. novembar 2021 | 09:44

    Sta bakir kaže? Hoce ratovati ili tu nesrećnu državu srediti. Kako se gradi bez dozvola, korupcija nije ni čudo što se ruše zgrade od poplava

  • ....

    5. novembar 2021 | 09:13

    Ko bi reko čuda da se dese....

  • Sasa

    5. novembar 2021 | 19:19

    Dobro je sto sam uzeo apartman u Prenociste Dvoriste da odmorim od puta da nisam danas bi plivao u Sarajevu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA