≫ 

Milanović komentarisao hapšenje bivše ministarke: "Pala Gabika, Plenkovićev kadar"

"Pala Gabika, Plenkovićev kadar. Naravno, to je samo hapšenje, ali očito je bilo praćeno detaljno. Nadam se da će biti brzo završeno", rekao je hrvatski predsednik Zoran Milanović

  • 1
Zoran Milanović Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je danas u svom maniru komentarisao hapšenje bivše ministarke i funkcionerke HDZ Gabrijele Žalac rečima da je "pala Gabika" koja je, kako je naveo, kadar premijera Andreja Plenkovića.

- Pala Gabika, Plenkovićev kadar. Naravno, to je samo hapšenje, ali očito je bilo praćeno detaljno. Nadam se da će biti brzo završeno - rekao je Milanović novinarima nakon otvaranja 6. takmičenja fizičke spremnosti u kasarni Prvi Hrvatski gardijski zbor.

On je izjavio da je bitno da to ne traje večno.

- Gospođa je Plenkovićev mladi kadar, to je taj zeleni kadar, zeleni po iskustvu, a po moralu tamnijih boja. Ima ih još. Nismo valjda mislili da će toliki novci dolaziti u Hrvatsku, a da to neće biti kontorlisano. To su ogromni novci, nabavke softvera su nužnost. Zarade su odlične, ali da moraju biti super, super, super odlične to ne. Koliko sam shvatio, radi se bildovanje firme s jednim zaposlenim. Kod cena ima svega, pogotovo kada se radi o softveru - rekao je Milanović, a prenosi zagrebačka N1 tv.

Gabrijela Žalac Prinstcreen: Youtube/HRT/Vlada Republike Hrvastke

Rekao je i da nije znao da je ona članica Predsedništva HDZ-a.

- To nije prvi put, to je bog te pitaj koji put. Nisam znao da je ona. I to je njegov izbor. Sjajan mu je odabir. Nije lako upravljati ogromnim sistemom jer nikad ne znaš ko ti može raditi iza leđa - rekao je Milanović.

Tvrdi da HDZ ima "puno manju manjinu, puno tanju izbornu pobedu", ali ima, kaže, veću kontrolu i odgovornost za sistem od njega.

Žalac je uhapšena juče, a prema policijskom saopštenju, postoji sumnja da su ona i još tri osobe sklopili štetan pravni posao kojim je isplaćen višestruko veći iznos od tržišne vrednosti isporučenog proizvoda u iznosu od 13,5 miliona kuna na štetu finansijskih interesa Evropske unije i Hrvatske.

Žalac je uhapšena u saradnji Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji sa Kancelarijom evropskog javnog tužioca u Hrvatskoj, zbog sumnje da je počinila privredni kriminal.

Video: Telegraf u selu Filipa Cara! Porodica se krije, prijatelji kazu: Majka i sestra ne prihvataju Dalilu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DENI

    11. novembar 2021 | 14:28

    U ex Yugi samo ih hvataju a niko ih neprisiljava da vrate ukradeni kapital, koje vile imaju a od plata to nemogu izgradit ni za stotine godina. I u Bosni citam da teska lopina od ministra, koji je milione opljackao zeli uvest velike poreze na nasljedstvo, na darove i jos mnoge stvari. Treba nadoknadit ukradene milione na obicnim ventilatorima koje su uvezli iz Kine. Treba njega provjerit otkud mu onolike robne kuce i benzinske crpke na TZ kantonu. Lopina nepismena ni masku nije znala stavit na lice, a narodu bi harac uveo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA