Gradonačelnik Istočnog Sarajeva komentarisao zahtev da se ukloni ploča Ratku Mladiću sa Vraca

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić je rekao da Gradsko veće Sarajeva nema pravo da traži da se ukloni nešto na teritoriji Istočnog Sarajeva

  • 4
Ratko Mladić Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić reagovao je povodom odluke Gradskog veća Sarajeva da zatraži uklanjanje ploče Ratku Mladiću, koja je postavljena na ulazu u Kanton Sarajevo, na Vracama.

U objavi na svom Fejsbuk profilu Ćosić je naveo da Gradsko veće Sarajeva nema prava da traži da se ploča ukloni.

- Gradsko veće Sarajeva ne može da traži da se ukloni nešto na teritoriji grada Istočno Sarajevo, jer na to nema pravo, kao što ni ja, kada sam tražio uklanjanje tabli u Sarajevu koje vređaju srpski narod, nisam to činio odlukom organa Grada Istočno Sarajevo - kaže Ćosić.

Dodao je da je spomen-ploča na Vracama postavljena u znak sećanja na smotru srpskih vojnika 19. maja 1992. godine, koji su se na tom mestu okupili, kako kaže, "iskazujući nameru da brane svoja ognjišta".

- Ponosan sam što sam imao priliku da kažem šta mislim o ratu u BiH i njegovom karakteru, stradanjima, ulozi Vojske Republike Srpske, a siguran sam da to isto misli 99 posto pripadnika našeg naroda. Žao mi je što drugi ne prihvataju različito mišljenje, ne prihvataju da svaki narod ima svoje viđenje događaja - dodao je Ćosić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    11. novembar 2021 | 14:10

    ziveo general Mladic......

  • Uff

    11. novembar 2021 | 14:50

    Nema tu sta ko da ima vidjenje ili nema. Genocid je genocid a zlocin zlocin.Ovde je pocinjen zlocin.Genocid se dogodio jednom u istoriji covecanstva.Amerikanci istrebili Indijance.

  • Nole

    11. novembar 2021 | 14:05

    Uvek neko pravdanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA