≫ 

Eskobar: Vlada Krivokapića ima punu podršku SAD

Upitan o uvođenju sankcija, Eskobar je rekao da ne može da pominje imena

  • 2
Gabrijel Eskobar Foto: Tanjug/AP

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, koji je završio posetu Crnoj Gori, ponovio je da Vlada premijera Zdravka Krivokapića ima punu podršku Sjedinjenih Američkih Država, kao i da ja stav Vašingtona da ne treba da odlučuje o strukturi crnogorske Vlade.

On je kazao da je svrha njegove posete dvostruka.

- Najpre da pružim podršku ovoj Vladi koja je uradila mnogo na evropskom putu, na jačanju partnerstva između SAD i Crne Gore - istakao je Eskobar.

Eskobar je naveo da je stav SAD da ne treba da odlučuju o strukturi crnogorske Vlade.

- Naša uloga je da podstaknemo Crnu Goru da napreduje na evropskom putu, da osnaži članstvo u NATO i da nastavi borbu protiv korupcije. Naša politika uključuje pružanje podrške našim partnerima da to i čine. To se ne odnosi samo na naše partnere koji se izjašnjavaju kao takvi nego na one koji su konkretnim koracima to i pokazali - kazao je on.

- U vezi sa DF, iskreno govoreći, ranije preduzeti koraci nisu baš najbolji. Oni su više usredsređeni na etničke podele nego na ekonomsku obnovu. U Skupštini su bili jedna od ključnih prepreka za usvajanje budžeta i zakona. Za sada ne mogu reći da su naši partneri - rekao je Eskobar.

Na pitanje koga poimenice iz bivše ili trenutne vlasti ima na umu kada govori o sankcijama, Eskobar je rekao da ne može da pominje imena.

- Ne donosimo laku odluku, jer sankcije nisu temelj za naš odnos. Ne signaliziramo unapred nameru uvođenja sankcija. Tako da vam neću pominjati konkretna imena - rekao je Eskobar.

Video: Crveni tepih i svečani doček za Krivokapića ispred Palate Srbija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA