≫ 

Plenkovića demonstranti uporedili sa Mengeleom

- Odraslim ljudima testiranje ne bi trebalo da bude problem, nikome - smatra Plenković

  • 8
Protest, Hrvatska, Zagreb Foto: Index

Novi protest protiv kovid potvrda i mera održava se danas na Markovom trgu u Zagrebu. Na pojedinim transparentima premijera Hrvatske Andreja Plenkovića uporedili su sa nacističkim lekarom Jozefom Mengeleom, navodi Index.

"Prisilni medicinski zahvati na zdravim ljudima", Jozef Mengele,  Andrej Plenković...", piše na transparentu.

Andrej Plenković je danas komentarisao proteste.

- Odraslim ljudima testiranje ne bi trebalo da bude problem, nikome. Ja verujem da su se mnogi biskupi vakcinisali. A što se tiče slobode da neko baš ne želi da se vakciniše, okej, ali to ne može biti razlog da ne poštujemo one koji su vakcinisani. Nebuloze idu internetom, kovid potvrde se upoređuju s progonom iz Drugog svetskog rata, ne znam ko se toga setio. Svaki dan je tu protest, neka protestuju svaki dan. Ali postoji nešto što se zove zdrav razum - rekao je.

- Svi ovi koji lažu da korona nije problem, da samo pet sekundi provedu na intenzivnoj s obolelima, nikad ovo više ne bi radili. Svaki put kad slušam lekare, ne mogu vam reći koliko cenim taj njihov napor. I s druge strane zgroženost prema onima koji tvrde da toga nema, da je to izmišljeno - rekao je.

S druge strane, i predsednik Hrvatske, Zoran Milanović je ranije danas komentarisao proteste.

- Ja sam se vakcinisao dvaput i dobio buster. Neću reći da podržavam ove proteste, ispašće da huškam. Ali nisu nasilni, preteći, nemaju mračne poruke. Logično je očekivati da ljudi izraze drugačije mišljenje. Meni to smeta, a ne prelazim ono što prolazi obična osoba jer sam štićena osoba. Ali da sam građanin X, smetalo bi mi to stalno "Vakciniši se". Nikakve restrikcije, živi i pusti druge da žive - rekao je Milanović.

Video: Dr Kon o protestu antivaksera ispred njegove zgrade: Mengela im neću oprostiti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    13. novembar 2021 | 19:01

    Sad imamo 2 Mengela u regionu 😂😂😂

  • Zaza

    13. novembar 2021 | 18:54

    Bravo Milanovicu,lepo si to rekao,,zivi i pusti druge da zive",ali kako kad nam tamo neko iz ,,kriznog staba" kazu kako treba da mi zivimo

  • 🤔

    13. novembar 2021 | 18:30

    hrvati nekoga uporedjuju sa Mengeleom, a dedovi im u Jasenovcu radili deset puta gore zločine od Mengelea... Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA