Makedonija uvela obavezan sertifikat: "Samo kolektivnim imunitetom možemo da pobedimo virus"

Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije je apelovao na grarađane da poštuju mere, da budu odgovorni i da se vakcinišu

  • 3
Skoplje Makedonija koronavirus ljudi, Virus Outbreak North Macedonia

Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Od danas je u Severnoj Makedoniji za ulazak u objekte i mesta gde se građani masovno okupljaju potrebno pokazati sertifikat o dve primljene doze vakcine ili potvrdu o preležanom korona virus u poslednjih 45 dana od dana ozdravljenja.

Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije je apelovao na grarađane da poštuju mere, da budu odgovorni i da se vakcinišu, prenela je MIA.

- Pozivamo građane koji još nisu vakcinisani da što pre to urade. Samo kolektivnim imunitetom možemo da pobedimo virus - saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je izjavio u petak da za sada nema preporuka za uvođenje novih restriktivnih mera budući da su sadašnje dovoljne, ali da treba da se poštuju.

Nošenje maski, držanje distance, često pranje ruku i vakcinacija su osnovni principi na kojima se temelje mere borbe sa pandemijom, istakao je ministar.

Da podsetimo, trojica srpskih državljana uhapšena su na graničnom prelazu Tabanovce zbog sumnje da su posedovali falsifikovane PCR testove na korona virus

Video: Gospođama pukao film: Tuča u tržnom centru, navalile na radnika obezbeđenja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Паја Патак

    15. novembar 2021 | 22:40

    Израел примио вакцине око 90 посто,па пуне болнице и гробља. Шведска пустила слободу и најмање мртвих. Ајд сад- чији је систем бољз?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA