U Sarajevu protesti zbog smrti male Džene: "Ko je kriv?"

Devojčica je preminula usled komplikacija od operacije koja je trebalo da bude rutinska

  • 4

U sarajevskom naselju Dobrinja u popodnevnim satima u ponedeljak, 15. novembra, okupilo se nekoliko desetina građana kako bi iskazali svoj protest zbog smrti devojčice Džene Gadžun, koja je preminula nakon operacija u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

Devojčica iz Kaknja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici, nakon čega doktori na KCUS-u nisu uspeli da je spasu.

U blizini mesta okupljanja građana nalazi se klinika na kojoj je devojčici operisan očni kapak, nakon čega su nastupile komplikacije usled kojih je dvoipogodišnja devojčica preminula.

Okupljeni su se organizirali putem društvenih mreža i poručuju da je "sistem kriv za smrt devojčice". Javnost traži odgovore i želi pravdu za Dženu. Žele da pronađu krivca i traže adekvatnu kaznu, prenosi Avaz.

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (jednog od deset kantona u bh. entitetu Federacija BiH), vrši uviđaj u poliklinici gde je operisana devojčica.

- Da vidimo koliko vas je za, da želi biti deo istine o Dženi - stoji u poruci grupe.

Ranije je Tužilaštvo Kantona Sarajevo saopštilo da je pokrenuta istraga kojom će se utvrditi ima li elemenata krivične odgovornosti u vezi s lečenjem i smrti Džene.

Tužilaštvo je kazalo da će ovo učiniti nakon analize prikupljene medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, potrebnih veštačenja, analize izjava više osoba, i drugih radnji dokazivanja.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ranije je izrazio saučešće porodici Gadžun, te poručio da želi da pravda izađe na videlo i da se to nikad više nijednom detetu ne ponovi.

Video: Uznemirujući sadržaj: Udario kolima devojčicu na pešačkom prelazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA