≫ 

Dan žalosti u Kaknju zbog smrti malene Džene, danas devojčicu ispraćaju na večni počinak

Dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu

  • 1

U Kaknju je danas, na dan sahrane devojčice Džene Gadžun koja je preminula nakon operacije u privatnoj klinici, proglašen Dan žalosti.

Kako su naveli iz Opštine Kakanj, na Dan žalosti biće spuštene zastave na pola koplja na zgradi Opštine, na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova, i zastave postavljene na javnim prostorima.

Takođe, biće otkazane i sve planirane kulturno-zabavne i sportske manifestacije.

- Pozivamo vlasnike ugostiteljskih objekata, elektronske i druge medije da svoje aktivnosti prilagode Danu žalosti - saopšteno je iz Opštine Kakanj.

Podsetimo, dvoipogodišnja Džena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

Stanje devojčice se nakon operacije iskomplikovalo i ona je kolima Hitne pomoći prebačena na KCUS, gde je i preminula uprkos lavovskoj borbi lekara da joj spasu život.

Policija, tužilaštvo i inspekcija utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije. Paralelno s istragom, građani organizuju proteste, koji su već održani u Sarajevu.

Amila i Muris Gadžun, roditelji devojčice, rekli su da će se do poslednjeg daha boriti da istina izađe na videlo, a da krivci odgovaraju za smrt njihove ćerkice.

- Samo mi znamo kako se osećamo. Čekamo rezultate obdukcije, onda ćemo videti šta ćemo dalje. Kada nadležni odrade svoje, mi ćemo preuzeti dalje korake. Sigurno je da ćemo se do poslednje sekunde boriti da se sazna šta se desilo našoj zdravoj curici - rekla je Amila za Avaz.

Video: Uznemirujući sadržaj: Udario kolima devojčicu na pešačkom prelazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrosavka Paunovic Roki

    19. novembar 2021 | 23:29

    to u Srbiji zataskaju, borite se roditelji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA