Uhapšen osumnjičeni za bacanje farbe na spomen-ploču posvećenu Ratku Mladiću u Vracama

Uhapšeni su sumnjiči da je 17. novembra bacio farbu na ploču posvećenu Ratku Mladiću koja se nalazi na samoj entitetskoj liniji, između dve opšine Istočno Sarajevo i Istočno Novo Sarajevo.

  • 1
Spomen ploča Ratko Mladić zelena boja Novo Sarajevo Foto: D. S./Klix.ba

S. M. iz Vogošće uhapšen je danas na području Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je bacio farbu na spomen-ploču Ratku Mladiću

- Lice se sumnjiči da je 17. novembra oštetilo spomen ploču postavljenu u mestu Vraca u opštini Istočno novo Sarajevo - saopšteno je iz policije.

U saopštenju se zatim dodaje da je u toku dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv S. M. okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu.

Podsetimo, pre nekoliko dana neko je po drugi put bacio farbu na ploču posvećenu Ratku Mladiću koja se nalazi na samoj entitetskoj liniji, između dve opšine Istočno Sarajevo i Istočno Novo Sarajevo.

Prethodno je na spomen-obeležje bačena bela farba, međutim nepoznate osobe su to odmah očistile.

Ploču je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo, u znak sećanja na dan kada je Mladić na tom mestu 19. maja 1992. godine izvršio smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda opšine Novo Sarajevo.

Video: Ponovo se čisti mural Ratka Mladića nakon bacanja crne farbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nody

    1. decembar 2021 | 00:01

    I naravno, farbu bacio Srbin Sreten M. da bi optužili Bošnjake, providni ste i već vidjeli hiljadu puta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA