Bivši hrvatski vojnik tvrdi da nije hteo da udavi bebu: Te večeri bio pod dejstvom droga?

Već ima jednu optužnicu za dilovanje amfetamina, a droga je nađena i u kući u Klisu

  • 1
Mario Usanović Foto Pu Splitsko dalmatinska Foto: Pu Splitsko dalmatinska

Sudija istrage splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju od mesec dana Mariju Usanoviću, 32-godišnjem bivšem pripadniku Hrvatske ratne mornarice (HRM), kojeg terete da je počinio pokušaj teškog ubistva vlastitog deteta, bebe stare tek par meseci.

Pritvor je Usanoviću određen kako ne bi uticao na svedoke i zbog opasnosti od ponavljanja dela, prenosi Dalmatinski portal.

Već ima jednu optužnicu za dilovanje amfetamina, a droga je nađena i u kući u Klisu. Kako nezvanično saznaje portal, bio je pod uticajem amfetamina i te večeri.

Na teret mu stavljaju da je bebu koja je plakala odneo u kupatilo i tamo je polivao hladnom vodom. Bebu je uzela majka, u šoku je videla da je dete poplavelo i ima probleme s disanjem. Odvezla ga je u splitsku bolnicu, lekari su odmah alarmirali policiju.

Kada je beba počela da plače, obratio se njenoj maci i rekao: "Sotono, ko je ona, ako se ti nećeš pobrinuti za nju, ja ću".

Majka je vikala i lupala po vratima kupatila, a on ih je otvorio, predao joj dete i rekao: "Mislim da ti je za hitnu, ako je s Božje strane preživeće, a ako je kao ti, neće".

Usanović je osim za pokušaj teškog ubistva prijavljen i za zloupotrebu droga, ali i za prisilu prema službenoj osobi jer je prilikom hapšenja više puta udario policajca šakom u glavu.

Izneo je aktivnu odbranu i negirao da je hteo da ubije bebu.

Video: Krvavi čin bivšeg vojnika: Ubio dvoje, ranio troje - policija i vatrogasci na mestu zločina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    11. decembar 2021 | 13:37

    Toje ustašama u krvi da dave i muče srbe paje zamislio daje srbsko dete marš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA