≫ 

Tragičan kraj potrage za devojčicom (10) u Hrvatskoj: Pokušala da pređe reku sa porodicom

Danas oko 12.30 sati beživotno telo devojčice nađeno je 300 metara nizvodno od mesta nestanka. Policija izjavljuje saučešće porodici, rekla je Suzana Sokač, portparolka istarske policije

  • 1
hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

Spasioci u Hrvatskoj pronašli su telo desetogodišnje devojčice iz Turske koja je nestala u nabujaloj reci Dragonji, dok je s porodicom pokušavala da pređe iz Hrvatske u Sloveniju, navodi Glas Istre.

- Danas oko 12.30 sati beživotno telo devojčice nađeno je 300 metara nizvodno od mesta nestanka. Policija izjavljuje saučešće porodici - rekla je Suzana Sokač, portparolka Policijske uprave Istarske.

Devojčicu je odvukla jaka struja kada je s majkom pokušala da pređe reku i dođe u Sloveniju. Kako se nezvanično saznaje, majka je u prelasku preko Dragonje držala devojčicu, za koju se pretpostavlja da je osoba s invaliditetom, ali reka je odvukla devojčicu, a iscrpljena majka nije imala snage da se izvuče iz reke.

Srećom, majku su uspeli da spasu policajac Mauricio Prelac iz PP Buje i jedan slovenački policajac i jedan meštanin. Ona je juče bila smeštena u pulsku bolnicu, odakle je otpuštena. Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za decu pa je tokom noći prevezena u prihvatilište za tražioce međunarodne zaštite u Zagrebu.

Danas ujutro je krenula pretraga terena reke Dragonje od mesta nestanka devojčice do ušća u more. U pretrazi je učestvovalo stotinak osoba - policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, radnici civilne zaštite, Crvenog krsta obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, a pomagali su im i slovenački policajci i vatrogasci, saznaje se od Suzane Sokač, portparolke istarske policije.

Prilikom pretrage koristili su se vazdušni i podvodni dronovi, kao i čamci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    11. decembar 2021 | 18:32

    Moje iskreno saučešče malom andjelu. U šta smo se to predvorili ništa viš nije sveto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA