Problemi zbog obilnih snežnih padavina širom BiH: Pojedina naselja od juče bez električne energije

Kako su naveli iz Elektroprivrede BiH, dodatni teret vlažnog snega polomio je stabla i grane drveća, srušio stubove nadzemne mreže izazivajući prekide u snabdijevanju električnom energijom u velikom broju naselja

  • 0
Sarajevo sneg Foto: T.S./Klix.ba

Snežne padavine dovele su do velikih problema u isporuci električne energije u nekoliko delova Bosne i Hercegovine, a najteža situacija je u Tuzlanskom kantonu. U ovom regionu brojna naselja napajanje nemaju već 24 sata.

Intenzivne snežne padavine praćene jačim vetrom prouzrokovale su tokom vikenda kvarove na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži na području Tuzlanskog kantona.

Kako su naveli iz Elektroprivrede BiH, dodatni teret vlažnog snega polomio je stabla i grane drveća, srušio stubove nadzemne mreže izazivajući prekide u snabdevanju električnom energijom u velikom broju naselja na području kantona.

- Trenutno je bez napajanja 38 dalekovoda na 35 kV, odnosno 10 kV naponu na području Tuzle, Živinica, Srebrenika, Lukavca, Gradačca, Kladnja, Banovića i Kalesije. Sve ekipe Elektrodistribucije u Tuzli intenzivno rade na otklanjanju kvarova i normalizaciji snabdevanja - naveli su iz Elektroprivrede BiH.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, bez napajanja električnom energijom već 24 sata su tuzlanska prigradska naselja Husino, Ljubače, Kiseljak, Gornji Pasci, Par Selo i Donje Dubrave.

Zbog ispada 110 kV dalekovoda Hidroelektrane Jablanica bez električne energije su korisnici u Opštini Konjic.

- Na području Zeničko-dobojskog kantona trenutno je bez napajanja električnom energijom oko 2.500 korisnika u Kaknju, Maglaju, Olovu, Varešu i Zavidovićima. Bez napajanja su i dve trafo stanice u Vitezu, područje Srednjo-bosanskog kantona - precizirali su iz Elektroprivrede BiH.

Zbog oštećenja dalekovoda na Nišićima bez napajanja je sedam trafo stanica na ovom području. Ekipe Podružnice Elektrodistribucija Sarajevo rade na saniranju kvara i normalizaciji snabdevanja.

Video: U zapadnoj Srbiji problemi u saobraćaju i sa strujom usled obilnih snežnih padavina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA