Haos u hrvatskom parlamentu zbog kovid potvrda: Pale i teške reči među poslanicima

Sankcije za nepoštovanje kovid potvrda izglasane su sa 77 glasova, pre glasanja je zatražena pauza, a onda su se poslanici posvađali svi sa svima

  • 10
Hrvatska, Skupština, Sabor Printscreen/Youtube/Internet TV Hrvatskoga sabora

Kraj jesenjeg zasedanja hrvatskog parlamenta obeležio je totalni haos, a predsednik sabora Gordan Jandroković je podelio niz opomena, dok su mnogi dobili i zabranu govora.

Posebno je burno bilo među opozicionim poslanicima Mosta, koji su se sukobili sa SDP-ovim Peđom Grbinom, pri čemu su pale i teške reči.

Poslanici su danas glasali o dva najvažnija zakona - o zaštiti građana od zaraznih bolesti, kojim se uvode sankcije u iznosu od 30.000 do 50.000 kuna za lokalne čelnike i odgovorne osobe koji ne poštuju odluku o kovid potvrdama za ulazak u državne i gradske institucije i o sukobu interesa.

Sankcije za nepoštovanje kovid potvrda izglasane su sa 77 glasova, pre glasanja je zatražena pauza, a onda su se poslanici posvađali svi sa svima, preneli su hrvatski mediji.

Mostov poslanik Miro Bulj je rekao da je zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti prevara, kao i da su kovid potvrde protivustavne.

Ovim se, kazao je, ubija demokratija i osnovna prava slobode, te pozvao građane da izađu i ptopišu inicijativu Mosta za pokretanje referenduma protiv kovid potvrda.

Istovremeno, ispred zgrade parlamenta okupila grupa građana koja protestuje protiv kovid potvrda i poziva predsednika Zorana Milanovića da ne potpiše izmenjeni Zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti.

Poslanici će od danas biti na pauzi od mesec dana, a u klupe će se vratiti 15. januara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goga

    15. decembar 2021 | 14:20

    Smejurija od drzave...

  • vlado martedic

    15. decembar 2021 | 15:30

    Demokracija..u nekim drzavama svi poslanici "misle"isto...

  • Teslina naslednica

    15. decembar 2021 | 18:42

    Kod nas ovo ne da ne moze da se desi, mi ovo ne mozemo ni da zamislimo. 😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA