≫ 

Hrvatski hotelijeri dali predlog vlastima za novogodišnju noć: Organizacija kao za svadbe

Od početka epidemije hoteli su se pokazali kao odgovoran sektor, smatra direktor Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske

  • 1
Novi Sad slavlje nova godina ulice dekoracija rasveta Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Udruženje poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske predložilo je Nacionalnom štabu civilne zaštite da proslava novogodišnje noći bude organizovana prema režimu za svadbe, da se u objekte ulazi sa kovid potvrdama, da se okupljanje prijavi Štabu i da se radi do dva ujutru, navodi Srna.

- Verujemo da je to razuman i racionalan predlog s obzirom na kontekst. U kontaktu smo sa predstavnicima Ministarstva turizma i Štaba i imamo informaciju da će odluka biti donesena sledeće sedmice - rekao je direktor Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Bernard Zenzerović.

On je istakao da su se od početka epidemije hoteli pokazali kao odgovoran sektor, pa je stoga siguran da će sve vrhunski funkcionisati i za Novu godinu.

- Sproveli smo anketu među članicama našeg udruženja i pokazalo se da će za novogodišnje praznike biti otvoreno nešto više od 200 hotela, pa se nadamo većem brojem gostiju nego lane. Kada je reč o organizovanom dočeku Nove godine, imamo operativni problem jer ne znamo kako možemo da radimo i gosti žele da znaju šta će ih čekati u hotelu - rekao je Zenzerović za Poslovni.hr.

Prema trenutnim merama Nacionalnog štaba civilne zaštite, okupljanje je dozvoljeno samo do ponoći. Doček 2021. godine ugostiteljima je bio praktično zabranjen zbog strogih epidemioloških mera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njima je bitna zarada

    20. decembar 2021 | 09:08

    ne interesuje njih narod ni sami na sebe ne misle

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA