Zbog jakog nevremena pao antenski stub na Bjelasici: Procenjena šteta milion i po evra

Na Zekovoj glavi imali su dosad i prekid napajanja strujom, jer su im sa Ski centra prekinuli kabl, pa su par nedelja radili koristeći agregat

  • 1
Ivanjica, sneg, mećava, zavejana sela, nevreme,  u selu Vučak Ilustracija Foto: RINA

Antenski stub Radio difuznog centra (RDC) pao je na Bjelasici, zbog jakog nevremena

Kako je saopšteno za Portal RTCG, pukla je sajla koja drži stub, a onda se zaljuljao i pao. U pitanju je stub na Zekovoj glavi.

Izvršni direktor RDC Saša Miličić rekao je za Portal RTCG da je procenjena šteta oko milion i po evra, imajući u vidu knjigovostvenu vrednost opreme. On je rekao da ulažu velike napore da se veze uspostave alternativnim pravcima, posebno u saradnji sa kolegama iz mobilnih operatera.

Naveo je da je RDC dobio i ponudu za pomoć od CEGES.

- Verujem da ćemo neke ključne probleme rešavati u naredna dva ili tri dana. Sanacija potpuna biće moguća verovatno naredne godine. Trenutno, ekipa ne može da izađe iz objekta, toliko je jako nevreme. Srećom, prilikom pada stuba nije bilo opasnosti po članove ekipe - naveo je Miličić.

Takođe, na Zekovoj glavi imali su dosad i prekid napajanja strujom, jer su im sa Ski centra prekinuli kabl, pa su par nedelja radili koristeći agregat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar B.

    26. decembar 2021 | 17:21

    To je glavni radio i TV predajnik za sever Crne Gore. Sigurno je kompletan prekid svih crnogorskih Radio, TV i signala mobilnih operatora. Sigurno je bio problem sa neodrżavanjem opreme,budući da ta vrsta opreme, sigurnosna użad koja nose RTV stub nisu adekvatno kontrolisana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA