≫ 

Reke podviljale u Hrvatskoj: Poplavljeni putevi i stambene zgrade, bujica nosi čak i brodove

Proglašeno je pripremno stanje obrane od poplava

  • 0

Na širem području grada Gospića zbog obilnih padavina u poslednja dva dana došlo je do izlivanja iz korita reka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac te su od strane Hrvatskih voda uspostavljene izvanredne mere odbrane od poplava. Reka Zrmanja se izlila i poplavila Obrovac, javlja Index.

Nabujala reka nosi i brodove.

Kako je saopšteno iz Civilne zaštite, trenutno je najteže na području Ličkog Novog, gde je poplavljeno pet stambenih i nekoliko privrednih objekata.

Stanovništvu je otežana saobraćajna komunikacija zbog zatvorene dionice Lički Novi-Žabica, piše Index.hr.

- Zbog visokog vodostaja na deonici malog sliva Zrmanja-zadarsko primorje, ušće-Brana-Rizovac, vrelo Brana-Rizovac proglašeno je pripremno stanje obrane od poplava - saopštila je civilna zaštita.

- Trenutno je najteže na području Ličkog Novog gde je poplavljeno pet stambenih i nekolicina privrednih objekata i stanovništvu je otežana prometna komunikacija zbog zatvorene deonice Lički Novi-Žabica (Gospić) - piše civilna zaštita.

Na terenu su sve službe i Stožer civilne zaštite grada Gospića koji su na dispoziciji ugroženom stanovništvu na poplavljenom području.

Na području Pazarišta vodostaj bujice Tisovac je u blagom opadanju. Zbog trenutne situacije ograničen je putni promet na sledećim deonicama: Mala Plana - Velika Plana, Podastrana - Donje Pazarište, Lički Novi – Žabica, Smiljan – Trnovačko Novoselo, Smiljan – Rastoka, Lički Novi – Podoštra, Žabica - Gospić.

- Potrošači se obavještavaju da je uslijed intenzivnih oborina na velebitskom području u pojedinim izvorištima došlo do povišenja mutnoće i voda nije za piće u naseljima: Velika i Mala Plana, Podastrana, Donje Pazarište, Kalinovača, Popovača Pazariška, Aleksinica, Vaganac, Vranovina, Oteš, Klanac, Veliki Žitnik, Trnovac i Bužim - piše civilna zaštita.

Video: Pustite ton: Užasavajući snimak momenta u kom vodena stihija ruši zid podruma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA