Nagli skok novozaraženih u Crnoj Gori: Sutra uvode rigoroznije mere?

Među preminulima najmlađi je imao 55, a najstariji 86 godina

  • 2
Bolnica, korona, ilustracija, Nemačka Foto: Tanjug/AP

Crna Gora danas beleži nagli skok novozaraženih korona virusom. Danas je zabeleženo 1.120 novih slučaja, a tri pacijenta su preminula.

Najviše novozaraženih je u Podgorici, čak 525 osoba.

Među preminulima najmlađi je imao 55, a najstariji 86 godina.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.398, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Zbog porasta zaraženih Ministarstvo zdravlja priprema sa Institutom za javno zdravlje novi predlog epidemioloških mera, saopšteno je iz Ministarstva.

Mere će sutra biti saopštene Savetu za borbu protiv korona virusa, nakon sednice Vlade.

- S obzirom na porast broja zaraženih Omikron sojem korona virusa, ali i uprkos tome što su, za sada, kliničke slike blage, Ministarstvo zdravlja je, kako smo uvek i upozoravali, preduzelo niz aktivnosti usled promene epidemiološke situacije u zemlji - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenose Vijesti.

Dodali su da su već danas u toku konsultacije na svim nivoima zdravstvenog sistema kako bi već sutra počeli sa drugačijom organizacijom rada i to tako da lekari i ostalo medicinsko osoblje budu angažovani u domovima zdravlja.

Video: Nezapamćena gužva na aerodromu u Tivtu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA