≫ 

Ovo je pista obesnih vozača, horor, strahovit zvuk i dim: Svedoci nesreće na putu gde su poginuli otac i sin

- Mi ćemo i dalje strepeti od novih nesreća i smrti, ne dao Bog nikome ovakvih prizora kao juče - kaže jedan od očevidaca nesreće

  • 1
Policija, policijski automobil, svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Dve su osobe poginule, a tri teško povređene u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tušiloviću nedaleko od Karlovca u Hrvatskoj. Poginuli su otac i sin, a povređeni su roditelji i 14-godišnje dete, prenosi Index.

Povređeni putnici su stabilno i van životne opasnosti. Uzrok nesreće je nepropisno preticanje.

Policija je jutros objavila detalje o nesreći.

"Juče u 16.35 sati na državnom putu D1 u Tušiloviću dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su dve muške osobe smrtno stradale. Automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 28-godišnjak i usled nepropisnog preticanja udario u automobil italijanskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 46-godišnjak", navodi policija.

"Na mestu događaja smrtno su stradali 28-godišnji vozač i 54-godišnji putnik iz njegovog vozila, oboje hrvatski državljani, dok su 46-godišnji vozač i 14-godišnje dete iz njegovog vozila, oboje hrvatski državljani, teško povređeni povredama opasnim po život, a 43-godišnja putnica, državljanka Bosne i Hercegovine, teško je povređena.

Saobraćaj tim delom državnog puta bio je u prekidu od 16.35 do 20.03 sati. O saobraćajnoj nesreći nadležnom državnom tužilaštvu biće dostavljen izveštaj", piše policija.

Svedoci: Udarac je bio poput eksplozije

- Katastrofa, horor, u ovih 20 godina ja ne pamtim da se tako nešto dogodilo. Dete vrišti, jauče, gospođa u polusvesnom stanju - ispričao je očevidac nesreće Ivo Dizdar za HRT.

Najteža je to saobraćajna nesreća na ovom delu državnog puta 1 u ovoj godini. Dogodilo ih se ukupno 11, uglavnom samo s materijalnom štetom.

Meštani: Strepimo i čekamo nove nesreće

Meštani su za Radio Mrežnicu opisali šta su čuli i videli.

- Zvučalo je strašno, udarac, strahovit zvuk, a potom dim. Pomislili smo najpre da je pukla guma, ali kad smo izašli na put, imali smo šta i da vidimo - priča Ivo Dizdar.

Kaže kako svi u Tušiloviću strahuju od nesreća.

- Ovo je pista neodgovornih vozača, divljaju motociklisti, vozači automobila, kamiona, šlepera - kaže Ivo. I ostali meštani odmahuju rukom i govore kako ovde često vozači divljaju.

- Pre nekoliko godina radili su stazu za pešake pa su stali, evo na ovom delu puta gde se dogodila nesreća nema staze, mi svi, a i deca hodaju tako po putu po kom se neodgovorno vozi. S jedne strane je znak ograničenja 70, pa voze 80, a s druge strane ograničenje 60 i voze 70 i više - kaže i pita se ko uopšte donosi takve odluke, ko vodi brigu o bezbednosti.

- Mi ćemo i dalje strepiti od novih nesreća i smrti, ne dao Bog nikome ovakvih prizora kao juče - kaže Ivo Dizdar.

Video: Karambol u Novom Sadu: Sudar nasred raskrisnice, glavni krivac jurnuo kroz crveno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA