≫ 

Matejeva bivša razredna iz Splita za Telegraf: "Bio je omiljen, njegov topli osmeh grejao je sve nas"

Matej je jedan od onih učenika kojeg se, kao razredna, rado i s ljubavlju sećam, kaže za naš portal profesorka Diana Matković

  • 13
Matej Periš  profesorka Diana Matković maturanti škola Split Fotografija maturanata iz 2012. sa profesorkom Matković. Matej čuči drugi s leve strane, zagrlio ga je drug Foto: Privatna arhiva

Već pet dana traje agonija porodice, prijatelja i poznanika Mateje Periša, mladića iz Splita koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu. Ceo region prati ovaj slučaj i nada se srećnom ishodu, a među njima je i njegova razredna iz Pete gimnazije "Vladimir Nazor" u Splitu, Diana Matković.

Profesorka Matković za Telegraf je ispričala kakav je kao učenik bio Matej. Poslala nam je i fotografiju svojih maturanata na božićnoj proslavi u školi 2012. godine. Matej čuči drugi s leva.

- Matej je jedan od onih učenika kojeg se, kao razredna, rado i s ljubavlju sećam. Pohađao je sportsko odeljenje Pete gimnazije "Vladimir Nazor" i bio je omiljen među svojim profesorima, prijateljima iz razreda, simpatičan, dobronameran, veseo uvek i, nadasve, dobro vaspitan - kaže Matković.

Ona je posebno istakla njegove brižne roditelje koji su, kako kaže, pratili njegov razvoj i rezultate.

- Uspešno je usklađivao svoje sportske obaveze, kojih je bilo mnogo (bio je kategorizovani vaterpolista od Državnog vaterpolskog saveza) sa zahtevnim gimnazijskim gradivom - objašnjava naša sagovornica.

Profesorka dodaje da je Matej uvek bio raspoložen i optimističan.

- Njegov topli osmeh i vedrina grejali su sve nas - govori ona.

Uz našu želju da se ova priča završi sa srećnim krajem, profesorka kaže da se svi nadaju istom.

- Kad ste razredna četiri godine, doživljavate tu decu kao svoju. Želim verovati da će snaga i optimizam njegove mladosti pobediti u ovoj veoma teškoj situaciji - zaključuje Matejeva razredna iz Splita.

Ona je juče na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju sa učenicima, među kojima je i Matej.

- Pre 10 godina na vrhu Meteora, moja voljena deca... Desno, s belom kapom čuči moj Matej Periš. Nestao je pre par dana. Molimo se, prijatelji, da se vrati živ i zdrav svojoj kući - napisala je u opisu fotografije.

Podsetimo, danas su se u potragu uključili pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije koji na nekoliko lokacija zaranjaju u Savu i traže telo.

Prema nezvaničnim saznanjima, ronioci su jutros prvo zaronili u delu reke ispred kluba "Gotik" gde je poslednji put viđen nesrećni mladić.

Video: Matej voli ekstremne sportove: Pogledajte snimak skoka sa stene Splićanina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • persa

    4. januar 2022 | 14:07

    Od srca svi zelimo da se pojavi živ i zdrav, da se vrati svojim roditeljima i sestrama u Split

  • Snwzana

    4. januar 2022 | 15:13

    Da bog da snage roditeljima!!!!

  • Jos o komsijama

    4. januar 2022 | 14:39

    prijateljima I kumovima da saznamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA