Uznemirujuće: Neko kod Pule mesecima ubija ovce, njihove organe kači na drveće

Meštanka se konsultovala i s lokalnim lovcima, koji su joj rekli da tako nešto sigurno nije lovačka praksa

  • 1

Leševi ovaca zabrinjavaju stanovnike mesta Šikići pored Pule.

Sve je, kaže za Glas Istre meštanka Dragica Žufić, počelo prošlog leta kada su u mestu naišli na prvi leš ovce. Jadna životinja bila je vezana plavom trakom i ostavljena u grmlju, dok su pojedini organi, pa i cela utroba, izvađeni i obešeni na obližnje stablo.

Na inicijativu Dragice Žufić pozvan je veterinar da odstrani leš, ali i nakon toga su se ponavljali slični slučajevi. Žufić ističe da je to postao ozbiljan problem jer se ponavlja već nekoliko meseci.

- Ljudi tamo šetaju s decom, sa psima, i nije prijatno kada naiđete na takve scene. I sama živim u Šikićima, svakodnevno sam u prirodi s unucima i psima - kaže Žufić.

Upozoravamo da je fotografija u nastavku teksta uznemirujuća!

Kako navodi, samo je prvi leš uklonjen, dok su ostale pojele druge životinje. Počevši od prvog pronalaska u avgustu, isto se ponovilo i sredinom septembra, čemu svedoče i potresne fotografije.

Tada je, kako priča sagovornica, upućen i imejl Mesnoj zajednici Busoler kojoj pripadaju, ali odgovora niti interesa s njihove strane nije bilo.

Žufić se tada konsultovala i s lokalnim lovcima, koji su joj rekli da tako nešto sigurno nije lovačka praksa.

Priča se nastavila i idućih meseci, pojavom još dva leša ovaca u oktobru i decembru, i ponovo početkom ove godine. Krivac je nepoznat.

(Telegraf.rs/Foto: Glas Istre)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA