≫ 

U Sarajevu održan protest "Buđenje građana" ispred Ambasade Srbije

Protest je održan povodom obeležavanja Dana Republike Srpske

  • 36
Sarajevo, panorama grada Foto: Milena Đorđević

Ispred Ambasade Srbije u Sarajevu danas je održan protest pod nazivom "Buđenje građana", organizovan povodom obeležavanja Dana Republike Srpske, uz poruke okupljenih da žele da upozore na, kako su naveli, "političku agresiju koja dolazi iz Srbije".

Kako prenosi portal Klix, Sejfudin Tokić iz Bošnjačkog pokreta poručio je pred ambasadom da patriote u BiH neće dopustiti, kako je naveo, "dalju srbizaciju i pravoslavizaciju na teritoriji RS", ali ni postojanje Republike Srpske.

Tokić je, kako prenosi ovaj portal, naveo da mogu postojati dva entiteta, ali da ne može, kako je rekao, "genocidna RS". On tvrdi da je RS nastala na genocidu i da mora biti ukinuta.

Predsednik Organizacije dobitnika najvećih ratnih priznanja BiH, Alija Redžić iz Zenice poručio je ambasadi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da, kako je rekao, "neće nikad, ali baš nikada pokoriti BiH".

Dodao je da "nismo za rat, ali ako bude trebalo, branićemo se".

Video: Svečani defile povodom proslave Dana Republike Srpske

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    9. januar 2022 | 15:51

    Saka jada se skupila u copor i zavijju kao gladne hijene. Mogu samo da laju i nista vise. Raspad sistema u toj njihovoj f(p)ederaciji je vec odavno prisutan, jer niko ih ne ferma ni 1% . Islamizirazli su Sarajevo, koje vrvi od arapa i zena zamotanih u crno. Republiko Srpska svetinjo nasa nek ti ime vecno traje !! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤❤❤❤💪💪💪💪

  • Zoran

    9. januar 2022 | 15:08

    Toliku su dosadni više ovi muslimani bi da se sve njihovo prihvata i da smo tolerantni, a oni ni sekundi nebi pomislili da budu tolerantni. Uvek samo kako oni žele. Nemate vi sa republikom srpskom ništa gledajte vaša posla.

  • SPravda

    9. januar 2022 | 15:51

    Ovaj Sejfudin je žešći šovinista.Pogledajte njegov govor u Zenici 7/1/22 na Pravoslavni Božić.Nema sa njima suživota,Republika Srpska je brana opstanka Srpskog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA