≫ 

Rekordan broj pacijenata u splitskom KBC-u: "Osoblja manjka, radimo pod velikim opterećenjem"

Iz uprave bolnice kažu da im nedostaje 100 medicinskih sestara, te da im nije poznato koliko je od obolelih zaraženo omikron sojem korona virusa

  • 0
KBC Split Printskrin: Google Street View

Splitsku bolnicu, koja je na rekordnom broju pacijenata obolelih od korona virusa, posetili su premijer i ministar. Direktor KBC-a kazao je da nedostaje 100 medicinskih sestara. O stanju u bolnici za Dnevnik Nove TV progovorila je zamenica upravnika Klinike za infektologiju splitskog KBC-a.

Zamenica upravnika te klinike  Mirela Pavičić Ivelja komentirala je reporterki Dnevnika Nove TV Sofiji Preljvukić stanje u toj bolnici, koja s 219 hospitalizovanih beleži rekordan broj pacijenata na kovid odeljenju. Otkrila je imaju li uopšte dovoljno respiratora i mesta za obolele.

- Imamo dovoljno respiratora za naše potrebe i neka naša predviđanja, međutim jednako je bitno osoblje koje rukuje tim respiratorima, a to su edukovane medicinske sestre i intenzivisti, a to je ono što nam nedostaje - rekla je, prenosi Dnevnik.hr.

Osvrnula i se na najave da bi nakon prazničnih druženja mogao porasti broj obolelih.

- Nemamo straha, ali prilagođavamo se iz dana u dan situaciji. Teško je, radimo pod velikim opterećenjem - rekla je.

Dodala je da zasad nema potvrde ima li među hospitaliovanim pacijentima i onih koji su zaraženi omikron varijantom korona virusa.

Kada je reč o zarazi među bolničkim osobljem, Pavičić Ivelja kaže da i u bolnici ima pozitivnih zaposlenih, što je dodatni teret u situaciji kada osoblja ionako manjka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA